Art-Labs in de wijken

Elk kind cultuureducatie
Wij stellen ons tot doel iedereen in Zoetermeer te bereiken met en voor kunst- en cultuur. Voor kinderen waar kunst & cultuur niet vanzelfsprekend is, ontwikkelen wij in samenwerking met onze (maatschappelijke) partners, extra bijzondere activiteiten en programma’s. De Art-Labs zijn hier een goed voorbeeld van. De Art-Labs zijn gratis toegankelijk en dicht bij huis dus op een veilige plek. Hiermee willen we zo veel mogelijke belemmeringen voor cultuurparticipatie wegnemen en daardoor meer kinderen laten genieten van kunst- en cultuur, ook die kinderen in armoede. Wat ons betreft verdient elke wijk een Art-Lab! We gaan voor het uitrollen van dit programma op zoek naar aanvullende financiering en samenwerkingspartners. Wil je ons steunen en/of meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Anne-Frieda Neijenhuis (projectleider Art-Labs van CKC & partners) aneijenhuis@ckc-zoetermeer.nl of 06-40982759.


Pilot Art-Labs
Op 17 en 18 december 2018 werden de Art-Labs in Oosterheem en Palenstein feestelijk afgesloten en namen de kinderen vol trots hun certificaten in ontvangst. Met deze pilot bracht CKC & partners in samenwerking met de TalentenAcademie, kunst naar de wijken.
De Art-Labs in Oosterheem en Palenstein zijn enthousiast ontvangen. Voor beide locaties was er zelfs een wachtlijst. De pilot is heel waardevol gebleken. De kinderen zijn trots op hun prestaties, ontdekken nieuwe talenten en worden gezien door hun ouders, wijkgenoten en docenten. Er zijn veel kinderen bereikt en het enthousiasme van de Art-Lab is zelfs zo groot dat er nu een wachtlijst bestaat. Bekijkt u vooral deze sfeerimpressie om een beter beeld te krijgen van de Art-Labs.


Lees hier meer over de Art-Labs voor de Internationale Schakel klassen van ONC Parkdreef en MBO Rijnland

Artl-Labs in de media

Streekblad 1 november 2018

AD 31 oktober 2018

Postiljon 3 januari 2019

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.