Ambachtelijk weven: basiscursus

Weven is heel leuk en niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe het moet. Deze cursus is voor iedereen die de basisprincipes van weven wil leren. Je leert zelfstandig een weefgetouw weefklaar te maken en weeft dan placemats en een sjaal. Uiteraard kies jij je eigen kleuren en maak je jouw eigen ontwerp. Wat je maakt is dus uniek! Een weefgetouw om te lenen is bij de cursus inbegrepen. 

Je weeft placemats en een sjaal
De cursus is eens in de drie weken. Op deze manier heb je genoeg tijd om thuis aan de slag te gaan, want je kunt het weefgetouw mee naar huis nemen. Wat je tijdens de les leert kun je eerst onder deskundige begeleiding tijdens de les uitproberen en dan thuis verder gaan. Tijdens de eerste vijf lessen maak je katoenen placemats. Tijdens de tweede vijf lessen een zachte, wollen sjaal. Je maakt hiervoor zelf het ontwerp.

Het weefgetouw neem je mee naar huis
Het weefgetouw past makkelijk achterin de auto. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je een trolley huren, zodat je het getouwtje niet hoeft te dragen. De lessen zijn eens in de drie weken, zodat je voldoende tijd hebt om thuis te weven. Tijdens de les wordt het werk van iedereen besproken en gaan we weer een stukje verder met de stof. Aan het eind van de tien lessen heb je twee unieke producten en weet je wat er allemaal bij komt kijken om een lap stof te maken. Je kunt het nu zelf!

  • 16+ jaar
  • za 12.45 - 15.15 uur
  • 21 september 2019 - 15 mei 2020
  • 8 lessen
  • t/m 20 jaar: totaal €165,00
  • 21+ jaar: totaal €190,00
  • 1 betalingstermijnen
Deze aanbieder accepteert ook: ZoetermeerPas
Activiteitcode: 19/20 P01 Ambachtelijk weven: basiscursus
of

Ambachtelijk weven: basiscursus

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay