Tai Chi & Qigong voor beginners - 10 rittenkaart

Terug naar activiteitoverzicht

Chinese bewegingskunst

Tai Chi & Qigong voor beginners - 10 rittenkaart

Onze les bestaat uit ongeveer 30 minuten Qigong gevolgd door 1 uur Taichi. Iedereen kan Taichi ( ook wel Taijiquan) leren. Taichi is een krijgskunst die in deze cursus wordt beoefend op een toegankelijke manier. Het beoefenen van Taichi levert voordelen op voor de fysieke en mentale gezondheid. Het versterkt de motorische coördinatie, spierkracht en souplesse in het lichaam. Ook geeft het ruimte om bewuster te worden van spanning in je lichaam. Zoals een gespannen nek of schouders. En geeft het handvatten om bewust te worden van ontspanning in je lichaam.


De langzaam uitgevoerde bewegingen dwingen tot actieve ontspanning, maar houden je hoofd en concentratie scherp. Tijdens de cursus leer je voortdurend meer over je lijf, hoe je beweegt, waar je beperkingen liggen en hoe daar vervolgens overheen te stappen. We leren door 'te doen' met achtergrond informatie over 'wat we doen en waarom'. De lessen kenmerken zich door een persoonlijke aanpak in een kleine groep. 


Qigong is een serie oefeningen ter versterking van de gezondheid. Er zijn veel verschillende soorten Qigong. Gericht op verschillende aspecten van het lichaam en gezondheid. De Qigong die wij hier tijdens de cursus leren is 'Wudang Qigong Shibafa' van de familie Fei zoals doorgegeven door Grootmeester Fei Baonong.  Je beoefend deze Qigong ter versterking van de algehele gezondheid door middel van ademhalingsoefeningen die gepaard gaan met beweging. Wanneer goed beoefend, brengt het ook een moment van mentale rust.

  • 18+ jaar
  • vr 09.30 - 11.00 uur
  • 30 augustus 2019 - 24 juli 2020
  • 10-rittenkaart
  • t/m 20 jaar: totaal €95,00
  • 21+ jaar: totaal €95,00
  • 1 betalingstermijnen
Activiteitcode: 19/20 P Tai Chi & Qigong voor beginners - 10-rittenkaart
of

Tai Chi & Qigong voor beginners - 10 rittenkaart

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay