Fotografie - 4.Werkplaats (tweewekeljiks)

Terug naar activiteitoverzicht

Fotografie - 4.Werkplaats (tweewekeljiks)

Waar vrijwel iedere fotograaf wel eens mee te maken heeft is het zogenaamde writer’s block*; je beheerst je camera en maakt vaak mooie foto’s maar........ je mist tegelijkertijd soms ook ‘iets’ in je foto. Vaak worden foto's beter in een wat meer uitgesproken idee, verhaal of sfeer. In Werkplaats gaan we daarmee concreet aan de slag.


De bandbreedte waarbinnen je in deze cursus kunt werken is ruimer dan in de de Basiscursus, Vervolg en Gevorderd. Je werkt minder in losse op zichzelf staande opdrachten maar gaat aan de slag met een thema. Daarbinnen onderzoeken we vervolgens wat je idee zou kunnen zijn met betrekking tot een zelfgekozen onderwerp en stijl.


Werkplaats
Naast de fotografie bekijken we ook welke presentatievorm het beste bij je werk past. Voor de een kan dat een fotoboek zijn, voor de ander misschien een flinke uitvergroting voor aan de muur.


De cursus is in principe bedoeld voor iedereen die Basis, Vervolg en Gevorderd (of vergelijkbaar) heeft gevolgd.


Je moet in staat zijn om zelfstandig met je camera te werken en er wordt van je verwacht dat je een redelijke basis hebt op het gebied van digitale beeldbewerking.


idee en fotografie
Er zijn cursussen voor ieder instapniveau. Als je nog niet veel hebt gefotografeerd, dan begin je met de basiscursus. Dat geldt ook wanneer je wel al bekend bent met diafragma/sluitertijd, maar nog niet met het bewerken van foto's op de computer.
In de opbouw van de cursussen zit een leerlijn. Dat houdt in dat de opdrachten in iedere volgende cursus steeds iets gecompliceerder worden.


Je werkt in deze cursus dus in principe niet meer zozeer aan klassikaal gestelde opdrachten maar echt aan een eigen idee. In overleg worden daar voor ieder persoonlijk facultatieve 'opdrachten' aan verbonden om zodoende met een hernieuwde blik naar je fotografie te kijken.

  • 18+ jaar
  • ma 19:30 - 22:00 uur
  • 17 september 2018 - 04 februari 2019
  • 10 lessen
  • t/m 20 jaar: totaal €215,00
  • 21+ jaar: totaal €215,00
  • 1 betalingstermijnen
Deze aanbieder accepteert ook: Sport- en Cultuurcheque en ZoetermeerPas
Activiteitcode: 18/19 P Werkplaats Fotografie (tweewekeljiks)
of

Fotografie - 4.Werkplaats  (tweewekeljiks)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

* Verplichte velden

Black background overlay