Blokfluit groepsles

In de blokfluitlessen van Pauline Schenkelaars staat het ontwikkelen van muzikaliteit en creativiteit van het kind of volwassene voorop. Zelf liedjes leren opschrijven in diverse stijlen. Beginnende kinderen kunnen in december al sinterklaas en kerstliedjes spelen. Er worden diverse methodes gebruikt zowel met als zonder cd-begeleiding aangepast aan leeftijd en snelheid van leren. Samenspel is een belangrijk onderdeel van de lessen. De docent speelt zelf vaak mee op het spinet/clavecimbel (de voorloper van de piano) en lagere blokfluiten. Daarnaast wordt voor de wat meer gevorderden ook aan stijlkennis en interpretatie gewerkt. De blokfluit wordt als veelzijdig instrument in de lessen gebruikt en er wordt inzicht gegeven in de vele mogelijkheden binnen de Middeleeuwse, Renaissance-, Barok-, en moderne muziek. Ook is er voor gevorderden de mogelijkheid om mee te spelen in het blokfluitensemble “Cantio Ligni”: zingend hout, waar zeer uiteenlopende stijlen worden gespeeld, van de donkere middeleeuwen tot de lichte volksmuziek.

Je mag altijd vrijblijvend een keer een les bijwonen.

Groepslessen bij het CKC
De groepslessen zijn met name goed voor kinderen; zij voelen zich in een groep vaak veilig en geborgen. Ze leren samenwerken, luisteren en krijgen meer zelfvertrouwen. Elkaar zien en horen spelen, dat motiveert!
Ook voor de oudere jeugd en volwassenen zijn groepslessen erg motiverend. Want wat is leuker dan samen bezig zijn met muziek! Een groot voordeel van groepslessen is dat je veel met én van elkaar kunt leren. Een groepsles bestaat uit minimaal 3 leerlingen en duurt 40 minuten per week (afhankelijk van groepsgrootte).

Dag en tijdstip zal in overleg met de docent worden bepaald.

  • 6+ jaar
  • vr
  • Aantal minuten les: 40 (afhankelijk van groepsgrootte)
  • 09 september 2019 - 13 juli 2020
  • 38 lessen
  • t/m 20 jaar: per termijn €57,11 / totaal €514,00
  • 21+ jaar: per termijn €69,10 / totaal €621,94
  • 1 of 9 betalingstermijnen

Het CKC accepteert ook de ZoetermeerPas. Klik hier voor de voorwaarden.

Activiteitcode: 19/20 SM1133
of

Blokfluit groepsles

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay