Open Lab

OPEN LAB
Elke vrijdagmiddag is het tussen 13.00 -18.00 gezellig druk in ons Digital Art Lab. Jongeren werken er aan hun eigen projecten, experimenteren met nieuwe technologieën, bouwen samen een 3D printer en komen steeds met nieuwe ideeën om hun passie vorm te geven. Iedereen is welkom om binnen te wandelen en de handen uit de mouwen te steken. Ga voor meer informatie naar de site van het Digital Art Lab.

MakerSpace
Sinds maart 2015 is het Digital Art Lab (naast computers en filmapparatuur) uitgerust met werktafels, soldeerbouten, naaimachines, elektronica, gereedschap en een 3D printer en is hierdoor getransformeerd tot een fantastische MakerSpace! In de MakerSpace kun je zelf dingen bedenken en maken of kun je deelnemen aan mini-workshops en knutselprojecten. Tijdens het Open Lab kan er in de MakerSpace gewerkt worden. Lees hier meer.

Voor wie?
In principe is iedereen welkom, maar het lab richt zich in eerste instantie op jongeren tussen de 12 – 18 jaar! Kinderen onder de 12 jaar zijn van harte welkom op de woensdagmiddag bij Open Lab junior.

Begeleiding
In ons Digital Art Lab leren jongeren door zoveel mogelijk zelf te doen en met hun opgedane kennis andere jongeren te helpen. Om jongeren te inspireren en om eventuele vragen te beantwoorden zijn er tijdens het Open Lab technisch onderlegde vrijwilligers aanwezig. We zijn overigens nog altijd op zoek naar vrijwilligers: www.ckc-zoetermeer.nl/vrijwilligers

Kosten

Entree en het gebruik van veel apparatuur is gratis, maar om dingen te maken en mee naar huis te nemen kun je een materiaalkaart kopen bij de receptie. Een materiaalkaart kost €7,50. Kosten voor materialen variëren van €0,50 tot €2, -.

Over het Digital Art Lab
Het Digital Art Lab; the place to be voor experimenten, nieuwe ideeën, trends en technologieën. We werken niet alleen graag samen met jongeren die een bijzonder idee hebben, maar stimuleren hun creativiteit waar mogelijk. En dat levert mooie dingen op! Zo is er bijvoorbeeld een science fiction-serie geproduceerd door jonge filmmakers, een game ontwikkeld voor het CKC en een theatervoorstelling gemaakt over cyberpesten. Maar ook robots bouwen, VJ-/DJ-en of een 3D printer bouwen behoren tot één van de bijzondere projecten. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen of heb je een tof idee? Laat het ons weten via facebook.com/DigitalArtLabCKC.

  • 12+ jaar
  • vr 13:00 - 18:00 uur
  • elke vrijdag
  • 0,00
Activiteitcode: 18/19 OpenLab
of

Open Lab

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay