Glas instroomworkshop

Let op: deze cursus is vol. Daarom is aanmelden niet meer mogelijk. Toch interesse? Kijk dan eens bij een van de andere glascursussen.

De beginners beginnen met vensterglas. Elke week is er een andere techniek. Eerst snijden en lijmen, dan het slijpen en zandstralen. In de derde les bereiden ze een reliëf voor dat in de oven gaat smelten.


De vierde week komen glasverven aan bod en de vijfde les gekleurde korrels om met het glas in de oven te versmelten. Bij elke les hoort een stukje theorie dat aan het eind van het blok een naslagwerk vormt van het geleerde.


Voor mensen die het basisblok met vensterglas gevolgd hebben is er de mogelijkheid om een blok van 5 lessen gekleurd glas te doen. Hierbij komen de volgende technieken aan bod.


Het maken van een werkstuk in twee lagen met transparante kleuren waarbij beide lagen uit verschillende stukken bestaan. Het maken van een werkstuk in reliëf (tackfuse) van gekleurd glas met openingen. Een dubbele glasplaat maken voor een reliëfstook met keramische deken. In dezelfde les kleine stukken rondsmelten als halfabricaat. In de vierde les het afmaken van een reliëf onder het glas met behulp van keramische deken. In de vijfde les het maken van een werkstuk met meer dan twee lagen en verdunningen. Hierbij worden de versmolten halffabricaten gebruikt.


Instromers met ervaring elders kunnen kiezen of een blok mee volgen of vrij willen werken.


De cursus is exclusief materiaalkosten.
Reken voor het eerste blok met vensterglas op zo'n €20,-. Werken met het gekleurde glas zoals in blok twee is in verhouding ruim vijf keer zo duur.
Het CKC verkoopt materiaalkaarten aan de balie beneden in de lounge van €20,- of €50,- euro. Deze koop je en gebruik je om het materiaalverbruik op bij te houden tot je aan het bedrag zit. Mocht er aan het eind van de lessen een restbedrag op de kaart staan dan kun je de kaart inleveren en wordt het restbedrag teruggestort.


  • 18+ jaar
  • za 13.00 - 15.30 uur
  • 16 november 2019 - 14 december 2019
  • 5 lessen
  • t/m 20 jaar: per termijn €41,50 / totaal €83,00
  • 21+ jaar: per termijn €50,22 / totaal €100,43
  • 1 of 2 betalingstermijnen

Het CKC accepteert ook de ZoetermeerPas. Klik hier voor de voorwaarden.

Activiteitcode: 19/20 AB0341
of

Glas instroomworkshop

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay