Art-Labs Internationale Schakel Klas in ONC Parkdreef

Op vrijdag 5 juli 2019 werd met de expositie ‘Dit ben ik’, het Art-Lab in het Oranje Nassau College Parkdreef feestelijk afgesloten. In dit Art-Lab hebben leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) onder begeleiding van kunstenaar Efrat Zehavi andere vormen van zelfexpressie ervaren. Zo hebben de leerlingen hun ervaringen uit het verleden, heden en gewenste toekomst, verbeeld met papier, verf, textiel en klei. 

In de ISK-groepen zitten leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen. Anne Frieda, projectleider CKC & partners: “Na de succesvolle pilot met Art-Labs in de wijken Oosterheem en Palenstein, zijn wij gevraagd om een Art-Lab te organiseren voor twee ISK-groepen. Belangrijke doelen van de Art-Labs zijn bijzondere gesprekken, ontmoetingen en de creativiteit en verbeeldingskracht van jongeren stimuleren. Door aan de slag te gaan met gemeenschappelijke interesses en passie, vervagen de verschillen in achtergrond of afkomst. We zien dat kunst een aanvulling is op het onderwijsprogramma en een verbreding is van mogelijkheden voor een groep waar beeldende kunst geen vanzelfsprekende vrijetijdsbesteding is.”
Dit Art-Lab met leerlingen van ISK-groepen is de start van de pilot die ook na de zomervakantie wordt voortgezet met het Oranje Nassau College en MBO Rijnland. Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer.

Impressie van de expositie 'Dit ben ik'

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.