Bad Beat speelt Pink Floyds The Wall

Berlijn, 9 november 1989: de muur valt. Acht maanden later verzorgt Roger Waters in samenwerking met vele andere bekende artiesten een uitvoering van 'The Wall' op een braakliggend terrein dat voorheen onderdeel was van het niemandsland van de Berlijnse Muur. 30 jaar later is het de beurt aan Bad Beat, partner en een van de huisbands van CKC & partners, om The Wall ten uitvoer te brengen. Een iconisch album, dat volgens velen een van de beste rockalbums aller tijden is. "We doen eer aan de muziek, maar geven er ook onze eigen Bad Beat-draai aan", vertelt drummer Rick Laman.

Wat betekent het voor jullie om dit legendarische album te mogen uitvoeren?

"Toen we werden gevraagd om het album te gaan spelen was onze eerste reactie "ja, gaan we doen!". Toen we ons verdiepten in de muziek bleek dat het wel een uitdaging zou worden, maar naarmate we het materiaal meer eigen maakten groeide het vertrouwen. We hebben geleerd om eer te doen aan de muziek maar geven er ook onze eigen "Bad Beat"-draai aan. Dat betekent vooral dat het her en der wat steviger is dan het origineel. We hebben er allemaal ontzettend veel zin in en verwachten er een hele leuke avond van te maken."

Wat is jullie link met Pink Floyd?

"We zijn eigenlijk allemaal opgegroeid met Pink Floyd. Maikels vader is een groot liefhebben, Leon is oud genoeg om het zelf meegemaakt te hebben en Jerry en ikzelf kregen het ook van onze ouders mee - niet alleen The Wall maar ook Dark Side of the Moon. Alleen voor Chonda waren veel van de nummers nieuw. Ikzelf kan me het optreden van Pink Floyd in Venetië en de uitvoering van The Wall in Berlijn nog erg goed herinneren. Beide concerten werden destijds live op tv uitgezonden en zijn door mijn vader op een cassettebandje gezet die ik vervolgens grijsgedraaid heb. We zijn trouwens gevraagd om deze avond te verzorgen omdat we "toch al nummers van Pink Floyd op onze setlist hadden staan?" Dat klopte, maar dat ging om één nummer: Comfortably Numb. We hebben daarom een selectie moeten maken en ons beperkt tot de "highlights" van het album, wat nog steeds goed is voor een uur muziek."

Er zijn leuke extra muzikale elementen tijdens het concert. Kun je daar iets meer over vertellen?

De muziek van Pink Floyd kenmerkt zich door veelvuldig gebruik van synthesizers en met name The Wall barst van de speciale geluidseffecten, soundscapes en samples. We hebben echter geen toetsenist in onze band en dat noodzaakt ons om gebruik te maken van samples, die ik tijdens mijn drumpartijen mag afvuren met behulp van een Yamaha trigger pad. Erg leuk om voor te bereiden en in de uitvoering geeft het net dat stukje extra. De avond bestaat overigens uit twee delen: we beginnen met een selectie covers van onze bestaande setlist als voorgerecht, gevolgd door het The Wall hoofdgerecht. Het wordt dus een gevarieerde muzikale avond.

  • Datum: vrijdag 8 november
  • Tijd: 19.30 - 22.00 uur
  • Locatie: CKC & partners
  • Prijs: € 3,50

> Tickets koop je hier <

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.