De Jeugd 60+: meer dan zingen alleen

Loop je op dinsdagmiddag onze Lounge binnen dan zou je weleens een groep dames kunnen treffen die de gezelligheid tot grote hoogte weten te verheffen. Maak kennis met het koor De Jeugd 60+ dat onlangs zijn 10e verjaardag vierde.

Voorafgaand aan de gezellige samenkomst in de Lounge repeteren de dames onder leiding van zangcoach Karin Goed. Ze brengen voornamelijk liedjes uit de jaren '60 en '70 ten gehore, maar 'we maken ook weleens een uitstapje', aldus Karin. 'Mag Ik Dan Bij Jou, van Claudia de Breij, zit bijvoorbeeld ook in ons repertoire.' Van uitstapjes in de muziek tot uitstapjes buiten de muren van CKC & partners: het is een hechte groep die ook buiten de repetities met elkaar optrekt, elkaar helpt en in de gaten houdt. Karin: 'We kijken naar elkaar om en er wordt, in goede zin, goed op elkaar gelet. De leeftijden van de dames variëren van 60 tot 84 en ze maken zoveel plezier. Een behoorlijk aantal is er vanaf het begin bij en dat zegt zeker iets over de sfeer.'

 

Lief en leed

Hier wil je wel bij horen. Waarom is dat en wat is het geheim van De Jeugd 60+? Duidelijk klinkt het uit de groep: 'In voor- en tegenspoed en bij lief en leed.' Ook niet onbelangrijk: 'Geen geroddel.' Een groep waar je jezelf kunt zijn, een veilige omgeving. Zo heeft Karin het ook ervaren toen zij zo'n drie jaar geleden zangcoach werd van het koor. 'Ik kwam in een warm bad terecht', blikt ze terug, terwijl ze hartelijk met een knuffel wordt begroet door binnenlopende koorleden. Ook Dita, met 84 jaar de oudste van de groep, komt binnen. Ze geeft een kijkje in de map met de verzameling van uiteenlopende liedjes. 'Ik ken ze natuurlijk niet allemaal, maar dat geeft niets', vertelt ze. Vier jaar geleden besloot ze zich aan te sluiten bij het koor en heeft daar geen spijt van gehad. 'Het is hier zo leuk.' Terwijl Dita haar plek opzoekt, nemen ook de andere dames hun plaatsen in. Een koorlid komt nog haastig binnen op de valreep en wordt met gelach begroet.

 

Twist

De dames starten met wat oefeningen om de stem los en warm te maken en zetten daarna de mooie ballad Seven Lonely Days in. Gevolgd door het prachtige Imagine van John Lennon, dat met veel gevoel wordt gezongen. Dan zingen ze Let's Twist Again waarbij de armen losgaan. Iedereen doet op haar manier mee. Als staan lastig is, dan is dat geen enkel probleem. Zang brengt de dames samen, maar bij De Jeugd 60+ vind je veel meer dan zingen alleen. 

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.