Digital art lab

In ons Digital Art Lab krijgen jongeren de ruimte om onder begeleiding van onze ‘Labfreaks’ en ‘peer teachers’ te experimenteren met nieuwe technologieën. Dat is een schitterende combinatie. Hun creativiteit en het probleemoplossend vermogen worden zo gestimuleerd. Het Digital Art Lab is een logische plek om middels een innovatief programma te werken aan vaardigheden en competenties die jongeren in de 21e eeuw zo hard nodig hebben. Ze leren door zoveel mogelijk zelf te doen en met hun opgedane kennis helpen ze als peer teacher leeftijdsgenoten. Naast ‘Maker Education’ blijft het Lab trouw aan haar oorsprong in film en in ‘experimentele projecten’. Zo worden er robotwedstrijden gehouden, kettingreacties gebouwd en is er een filmclub opgericht. Ook wordt er geëxperimenteerd met onder andere wearable technology en drones. Het lab beschikt over een goed uitgeruste MakerSpace. Je treft er iMacs, filmapparatuur, soldeerbouten, een 3D printer en diverse elektronica. Jongeren werken aan eigen projecten, of werken samen met docenten en partners. Join the community!

Waar: Het Lab bevindt zich op de begane grond van CKC & partners. Kom een keer buurten!
Wanneer: Er is geen vastomlijnd cursusaanbod, de jongeren bepalen zélf waar ze zich mee bezig willen houden.
Kosten: Je loopt zo het Lab gratis binnen. Ook tijdens het Open Lab is entree en het gebruik van de meeste apparatuur gratis, maar om dingen te maken en mee naar huis te nemen kun je een materiaalkaart kopen bij de receptie. Een materiaalkaart kost €7,50. Kosten voor materialen variëren van €0,50 tot €2, -.

OPEN LAB
Elke vrijdagmiddag is het tussen 13.00 -18.00 gezellig druk in ons Digital Art Lab. Jongeren werken er aan hun eigen projecten, experimenteren met nieuwe technologieën, bouwen samen een 3D printer en komen steeds met nieuwe ideeën om hun passie vorm te geven. Iedereen is welkom om binnen te wandelen en de handen uit de mouwen te steken. Het Open Lab is iedere vrijdag gratis toegankelijk voor leerlingen van het middelbaar onderwijs, studenten en volwassenen.

Voor meer informatie over het Digital Art Lab ga je naar: www.digitalartlab.nl.

Vanaf vrijdag 7 april: Lab@Night - Dé broedplek voor creatieve en technische labfreaks / Lees meer >>Labjongeren ontwerpen exposities in opdracht van Gemeente en Stadsmuseum voor Living Museum / Lees meer >>

Samenwerkingsproject met Koninklijke Visio (expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen) / Lees meer >>

Basisschoolleerlingen bouwen robots en ontwikkelen zo  '21e eeuwse vaardigeheden' / Lees meer >>

Jonge filmmakers leren leeftijdsgenoten films maken / Lees meer >>

Enthousiastelingen met expertise gezocht!


In ons Digital Art Lab leren jongeren door zoveel mogelijk zelf te doen en met hun opgedane kennis andere jongeren te helpen. Om jongeren te inspireren en om eventuele vragen te beantwoorden zijn er tijdens het Open Lab technisch onderlegde vrijwilligers aanwezig. We zijn overigens nog altijd op zoek naar vrijwilligers: www.ckc-zoetermeer.nl/vrijwilligers

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.