Een tweede huis

Alle vijf de dochters van Priscilla Groot zijn praktisch bij CKC & partners opgegroeid. Ze zaten jarenlang op klassiek ballet. “Vanaf dat de oudste vier jaar was, zijn we bij het CKC te vinden. Zij is nu bijna 33.” Dochter Danitsja (22): “Het voelt er zo vertrouwd, het is voor mij een tweede huis.”

Moeder en dochter runnen nu samen als vrijwilligers het kostuumhok. “Docenten plaatsen met behulp van ons overzicht met foto’s via e-mail een bestelling. Die zetten we klaar en we checken of alles compleet, heel en schoon terugkomt”, vertelt Danitsja. Priscilla: “Ik deed deze klus samen met een andere moeder. Zij stopte en tegelijkertijd stopte Danitsja met ballet. Dat ik haar zou vragen om me te helpen, was niet meer dan logisch.” “En ik zei natuurlijk meteen ja”, lacht haar dochter. “Op deze manier kan ik betrokken blijven bij het CKC. Ik vind het fijn om er te zijn en iedereen te blijven zien.”

Priscilla helpt al sinds het begin bij optredens van de kinderen en heeft daar veel warme herinneringen aan. “Ik zie ons nog zitten, de moeders met de naaimachines, om kostuums te maken voor de voorstellingen. Van kattenpakjes voor Cats tot piratenjassen voor Pirates of the Caribbean. En tijdens de voorstellingen heb ik altijd naald en garen bij me om noodsituaties op te lossen. Het leuke aan het kostuumhok is dat ik regelmatig kostuums tegenkom waar mijn dochters ook in hebben gedanst. Dan zie ik dat meteen weer voor me.” Danitsja: “Ik hou erg van het wereldje van dansen en voorstellingen. Ik ben erin opgegroeid en nu kan ik eraan bijdragen dat anderen dat ook kunnen beleven. En met thee en chocola hebben we het altijd prima naar ons zin samen tijdens het uitzoeken van de kostuums.”

Priscilla en Danitsja zijn onderdeel van onze fantastische groep vrijwilligers die stuk voor stuk alle lof verdienen. Wat we doen krijgt pas echt glans door deze enthousiaste mensen die ons hun tijd, kennis en energie gunnen. We waarderen elke inzet en willen voor iedereen die bij ons komt een tweede huis zijn, zoals Danitsja dat zo prachtig verwoordt.

Wil je, op wat voor manier dan ook, bijdragen aan een sterke culturele (leer)omgeving in Zoetermeer? Bel, stuur een mailtje of wandel gewoon eens binnen en ontdek CKC & partners.

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.