EXPOSITIE IJS, TAART EN GEBAK - gratis toegang t/m 22 maart 2019

De expositie ‘Ijs, taart en gebak’ zal je ogen doen smullen door verschillende vormen, smaken en kleuren. Vanuit verbeeldingskracht zijn overheerlijke, beeldende creaties ontstaan in foto's, schilderijen, glaswerk, textiel en keramiek. Door het hele pand vind je feestelijke zoetigheden, afgewerkt met verrukkelijke mousse, ijs met romige vanillevulling en verse Petit fours met chocolade. Kortom, beeldende eetkunsten om je vingers bij af te likken! Voor kinderen is er een leuke kunstjacht door het gebouw beschikbaar.

De expositie is vrij en gratis te bezoeken t/m 22 maart 2019. Een aantal kunstwerken is ingescand en 360º te bekijken? Klik hier om ze te bewonderen. 


DIGITALE EXPOSITIE

Wist je dat sommige kunstwerken van deze expositie ook 360º te bekijken zijn? Klik hier om ze te bewonderen. Ben je cursist bij CKC & partners en wil je je kunstwerken 3D-scannen en digitaal exposeren? Loop donderdag of vrijdag even het CKC Digital Art Lab (begane grond CKC-gebouw) binnen en vraag naar Riemer. Hij helpt je graag op weg! Of mail bij vragen/interesse naar mvc@ckc-zoetermeer.nl . Het 3D-scannen en exposeren is geheel gratis voor cursisten van CKC & partners. 


Making of: Kunst op z’n lekkerst

Bij het thema ijs, taart en gebak loopt het water je misschien al in de mond. De structuur van het glazuur, de kleur van de zoetstoffen en de omhulling van crème… Allemaal zo gemaakt alsof het ‘vers uit de oven’ komt. Vorig jaar liet meester-schilder Wayne Thiebaud (1920) dit thema in retroperspectief tot leven komen in zijn schilderijen in museum Voorlinden. Angela Wouters volgt al ruim 14 jaar keramiek lessen bij CKC en bezocht zijn expositie. Voor de expositie ‘Ijs, taart en gebak’ heeft ze haar eigen baksel gemaakt. ‘’De taarten waren zo echt geschilderd, alsof ze eetbaar waren. Maar een taart vond ik voor de hand liggend.’’

Lees hier het hele artikel

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.