Jazz improvisatie

Heb je altijd al een solo willen spelen in een band, maar ontbreekt de basis? Doe dan mee met de lessen improvisatie en leer aan de hand van een boek met CD de basis over akkoordsymbolen, toonladders en structuur van muziekstukken.


Voor wie?
Deze cursus voor volwassenen is bedoeld voor melodie-instrumenten (bijvoorbeeld piano, gitaar, trompet, saxofoon, klarinet, trombone, fluit), vanaf drie jaar speelervaring op het eigen instrument. Je moet je eigen instrument voldoende beheersen om tot 2 kruizen en 2 mollen te kunnen spelen. Speel je iets anders of twijfel je ergens over? Stuur gerust een email met je vraag.

Waarom deze cursus?
De avonden hebben een duidelijke indeling van 30 minuten theorie en aansluitend 30 minuten spelen. Dit is een unieke combinatie: de uitgelegde jazztheorie wordt direct toegepast in eenvoudige speelvoorbeelden.Het is dus zowel theoretisch als praktisch ! Verwacht geen improvisaties met een heleboel noten, maar over iedere noot wordt nagedacht. Zo wordt duidelijk waarom je welke noot kan spelen en vooral ook; welke liever niet!

Wat moet je er voor doen?
Voor het volgen van de cursus is het heel belangrijk dat je, naast de aanwezigheid tijdens de lessen, ook zelfstandig thuis kunt werken. Dit is zowel het maken van de theoretische opdrachten als het oefenen met de cd.

  • 21+ jaar
  • wo 19.00 - 20.15 uur
  • 04 september 2019 - 15 juli 2020
  • 39 lessen
  • t/m 20 jaar: totaal €411,50
  • 21+ jaar: per termijn €41,15 / totaal €411,50
  • 1 of 10 betalingstermijnen
Deze aanbieder accepteert ook: ZoetermeerPas
Activiteitcode: 19/20 P Jazz improvisatie
of

Jazz improvisatie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay