Klassiek Zoetermeer 2018

Van 2 t/m 6 juli 2018 vindt op de Markt, bij CKC & partners en op verschillende locaties in Zoetermeer muziekfestival 'Klassiek Zoetermeer' (voorheen: Klassiek op ‘t Water) plaats. Dit festival wordt door Floravontuur Promotie Zoetermeer in samenwerking met CKC & parners georganiseerd.

Het festival bestaat uit drie verschillende programma's:

Scholenprogramma
Op maandag t/m vrijdag organiseert CKC & partners diverse workshops en klassieke muziekvoorstellingen voor Zoetermeerse basisschoolleerlingen. De voorstellingen en workshops hebben een leerzaam en interactief karakter. Bekijk hier het programma.

Activiteitenprogramma
Op verschillende locaties binnen Zoetermeer zullen activiteiten plaatsvinden die verbonden zijn aan klassieke muziek. Denk aan het concert van CKC Vrouwenkoor en Vocapella in woonzorgcomplexen voor senioren, een bijzonder lunchconcert in de Nicolaaskerk,  'Klassiek  op de Meervaarder' met live muziek van getalenteerde CKC-leerlingen. Bekijk hier het volledige programma

Activiteiten uitgelicht:

Concert CKC Vrouwenkoor, maandag 2 juli 19.00 – 20.00, seniorenwooncomplex Gondelkade, gratis toegang
Het CKC Vrouwenkoor treedt onder leiding van Karin de Jong op in het seniorenwooncomplex de Gondelkade. 45 minuten genieten van prachtig licht klassieke liedjes begeleid door Ronald de Jong op piano.
Het CKC Vrouwenkoor is in januari 2013 opgericht door dirigent en fluitiste Karin de Jong. Het repertoire bestaat uit het (licht) klassieke genre. Muziek die aanspreekt en je raakt. Het CKC Vrouwenkoor repeteert op maandagavond van 20:00 -21:45 uur. Heb je interesse om mee te zingen? Kom dan een keer de repetitie bijwonen.

Concert Vocapella, woensdag 4 juli 19.30 – 20.30, ‘De Huiskamer van Meerzicht’ (Albrandswaard 1), gratis toegang
Het CKC-koor Vocapella brengt 45 minuten prachtig licht klassieke liedjes ten gehore onder leiding van Karin de Jong. Vocapella is een enthousiast koor met circa 25 zangers/zangeressen. Het repertoire doorloopt alle stijlperioden en bevat zowel geestelijke als wereldlijke muziek. Vocapella repeteert op woensdag van 20.00 – 22.00. Heb je interesse om mee te zingen? Kom dan een keer de repetitie bijwonen. Voorafgaand aan het concert kunt u gebruik maken van een verassings-theatermenu verzorgd door 'De Huiskamer van Meerzicht' voor €7,-. Voor meer info of reserveren: 079-3208758.

Workshop Zomerdans in het Park, woensdag 4 juli 09.30 - 10.15 buitenluchtpodium Park Palenstein (naast CKC-gebouw), gratis deelname
Speciaal voor dreumesen, peuters en hun (groot)ouders organiseren wij op woensdag 4 juli van 09.30 – 10.15 een speciale dansworkshop in buitenluchtpodium Park Palenstein (naast het CKC-gebouw). We dansen op verschillende muziek: klassieke wals, een adiago, misschien wel een tango….. Welke klassieke danspassen kunnen de kinderen al? Voorzichtig maken we een pirouette en daarna een grand jete. Kom vooral met je (klein)kind dansen en zingen! Wel graag aanmelden zodat we een plekje voor je kunnen reserveren door een e-mail te sturen naar mvc@ckc-zoetermeer.nl met je naam en de namen van je (klein)kinderen en een telefoonnummer zodat we je eventueel kunnen bereiken.

Klassiek op de Meervaarder, woensdag 4 juli 2018 om 13.00 en 15.00
Stichting Rondvaart Zoetermeer en CKC & partners Zoetermeer organiseren 2 vaarten op woensdag 4 juli 2018. Om 13.00 uur en 15.00 uur vertrekken de vaarten die ongeveer 1 uur duren. Aan boord verzorgen talentvolle CKC-leerlingen Tania Delphinanto en Sara Verhulst (13 jaar) de live-muziek. Beiden violisten maken onderdeel uit van het Talententraject van CKC & partners. De 2 gidsen van de Meervaarder treden op als gastheren en zullen de muzikale momenten afwisselen met leuke wetenswaardigheden over de omgeving. Ook wordt aan boord een drankje aangeboden en zal er op de Meervaarder geproefd kunnen worden van enkele kazen van 3 kaasboerderijen (Het Geertje, De Vierhuizen en De Keizershof). De kosten bedragen €7,50 per persoon. Voor meer info of kaarten kopen: www.meervaarder.nlAvondprogramma
Het festival sluit af met een prachtig concert op de Markt. Het programma is voor iedereen aantrekkelijk en wordt in verschillende delen opgesplitst.

Donderdag 5 juli 2018


18:30 begint het programma met een echt gezinsvoorstelling
19:45 Gevolgd door de talenten van het CKC & partners.
20:45 Het slotstuk wordt dit jaar verzorgd door 'The Hague Brass' een blazers ensemble waarin voornamelijk solisten van het Residentie Orkest spelen.

Het avondconcert duurt tot 22:00 en is gratis toegankelijk.

Hartelijk dank
De organisatie kan dit niet zonder steun van fonsden en sponsoren om ook in 2018 een prachtig festival Klassiek Zoetermeer te organiseren. Floravontuur Promotie Zoetermeer en het CKC & parners willen hierbij de volgende bedrijven, (culturele) instellingen, samenwerkingspartners en donateurs hartelijk bedanken.  • 0,00
Activiteitcode: Klassiek op het Water 2018
of

Klassiek Zoetermeer 2018

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Black background overlay