Kunstgeschiedenis lezingen

Kunsthistorica Patricia Huisman verzorgt een serie boeiende lezingen over de kunstgeschiedenis, waarin zij haar kennis overdraagt en begrijpelijk maakt met een flinke dosis humor. De lezingen worden verzorgd in ons Auditorium en maakt onderdeel uit van ons nieuwe programma 'Uit de Kunst. 

Lezing 1: Kunst in de Gouden Eeuw | donderdag 15 maart | 13.30 - 15.30 | €19,50 (inclusief 1 consumptie)

In de zeventiende eeuw was Nederland één van de machtigste landen van Europa. Niet alleen de handel in goederen, maar ook die in kunst was enorm: voor portretten, Bijbelse verhalen, landschappen en stillevens bestond een levendige markt.
Tijdens deze lezing maak je kennis met de belangrijkste schilders uit die tijd: Vermeer, Rubens, Rembrandt en Van Dijck. En door de geprojecteerde kunstwerken waan je je in het Rijksmuseum of het Prado in Spanje.
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor lezing 1 <<<

Lezing 2: De Impressionisten | donderdag 22 maart | 13.30 - 15.30 | €19,50 (inclusief 1 consumptie)
Tegenwoordig zijn de schilderijen van Monet tientallen miljoenen euro’s waard, maar tijdens zijn leven werden hij, Renoir, Degas en vele anderen bespot vanwege hun nieuwe schilderstijl. Licht en sfeer stonden hierin centraal; het exact weergeven van een onderwerp werd voortaan overgelaten aan de fotografie. De kunstenaars legden met hun ideeën de basis voor de moderne kunst in de twintigste eeuw. Deze lezing over de Impressionisten behandelt hun werk en hun strijd voor de modernisering van de kunst.
>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor lezing 2 <<<

Lezing 3: De stijl | donderdag 29 maart | 13.30 - 15.30 | €19,50 (inclusief 1 consumptie)
In 1917 werd kunstenaarsbeweging De Stijl opgericht, een invloedrijke groep kunstenaars, architecten en vormgevers, waartoe onder anderen Piet Mondriaan behoorde. Deze vormentaal is nog altijd actueel want wie kent de Rietveld-stoel, het Rietveld-huis of de Beurs van Berlage niet? In deze lezing zoomen we in op het ontstaan van De Stijl en de manier waarop de Stijl-kunstenaars hun principes in de praktijk brachten.
>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor lezing 3 <<<

Combinatiepakket: korting voor de èchte liefhebbers
Boek de drie lezingen, ontvang 10% korting en betaal €52,50 in plaats van €58,50 (de korting wordt automatisch verrekend op de factuur)

Maak kennis met ons programma 'Uit de Kunst': het cultureel programma dat niet alleen speciaal voor, maar ook in overleg met 55-plussers is ontwikkeld. Ontmoeten, ontdekken en beleven, dáár draait dit programma om. Speciaal voor de 'jonge'  ouderen die op zoek zijn naar een inspiratiebron, hun horizon willen verbreden of andere cultuurliefhebbers willen ontmoeten. Klik hier om het programma te bekijken.

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.