Meet me! - Monique Hakkennes van Weeflap

Meet me! 
In deze nieuwe rubriek leren we iemand kennen door middel van 10 vragen. Waar kun je ze voor wakker maken en wat is hun grootste droom? In november komen we meer te weten over Monique Hakkennes van Weeflap:
1 Wie ben je en welke cursussen of activiteiten geef je?
Monique Hakkennes en ik geef weeflessen en workshops weven..

2 Wat is het gekste dat je in een les of repetitie hebt meegemaakt?
Een heel fanatieke leerling was klaar met haar weefsel en wilde dit zo snel van het getouw halen dat zij alle koorden van het getouw ook gelijk doorknipte. Het kostte mij veel tijd om het getouw weer weefklaar te maken voor de volgende leerling.

3 Welke oud-leerling/cursist is je het best bijgebleven en waarom?
Een leerling die voor iedere les helemaal uit Groningen kwam rijden om op het CKC de cursus te volgen. En het jaar daarna weer.

4 Wat betekent het kunnen uitoefenen van jouw vak voor jou?
Het is heel fijn om dit mooie ambacht door te geven aan anderen, want weven is leuk en heel veelzijdig. Het is niet echt uit boekjes te leren. En de meeste mensen hebben ook niet zelf een weefgetouw. Dat kun je lenen als je de cursus volgt. Dus op deze manier heeft iedereen de
mogelijkheid zelf stoffen te leren weven. En het is zo mooi om te zien wat iedereen aan het einde van de cursus gemaakt heeft! Geen weefsel is hetzelfde.

5 Als je morgen wakker zou worden en je had 1 nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou het zijn?
Een mooie website kunnen maken. Ik ben een wever die het liefst aan het lesgeven is of achter het getouw zit. Mijn website is daarom verre van perfect, maar wel eerlijk en informatief. Een upgrade zou geen kwaad kunnen.

6 Is er iets waar je al heel lang van droomt? En waarom heb je het nog niet gedaan?
Ik wil al heel lang op het CKC workshops weven en kindercursussen geven. Ik heb hiervoor nog niet voldoende getouwtjes en weeframen. Ik ben druk aan het verzamelen en als ik er genoeg heb dan hoop ik dat ik kan starten op het CKC en wellicht ook op scholen of op de buitenschoolse opvang.

7 Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?
Het wordt steeds makkelijker. Bij weven komt namelijk best wel veel kijken om het goed te doen. Maar al doende wordt het steeds gemakkelijker en ontdek je steeds meer mogelijkheden. Dit leerde ik van mijn eerste weefdocent, die iedereen stapje voor stapje op weg hielp.

8 Waar kan ik jou voor wakker maken?
Kijken bij andere weefsters thuis of in het atelier. Want iedereen weeft op zijn eigen manier, met een eigen getouw, materialen en kleuren. En iedereen heeft wel een slimmigheidje aan het getouw waardoor er weer andere mogelijkheden zijn. En natuurlijk praten over weven en de weefsels........

9 Waar hoop je over 5 jaar te staan?
Over vijf jaar wil ik al mijn lesgetouwen vernieuwd hebben, een vast programma hebben voor de cursussen en workshops op het CKC en op scholen. Verder wil ik dan regelmatig gevraagd worden voor het verzorgen van een activiteit tijdens een vrijgezellenfeest, of andere feestje. Bovendien ben ik dan ook docent op de Ambachtelijke weverij in Rotterdam.

10 Heb je een website, facebookpagina, e.d. waar we nog meer over je te weten kunnen komen?

Mijn bedrijfje heet Weeflap (Weef Lessen, Activiteiten, Producten). Mijn website is te vinden op www.weeflap.nlOok deelnemen aan 'Meet me!' ? 
Deel jij ook graag je verhaal? Dat kan! Stuur een e-mail naar mvc@ckc-zoetermeer.nl met je verhaal en foto's.

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.