HKZ-CKC Muziekconcours 2018: Welkom amateurmusici van Zoetermeer

Ben jij amateurmuzikant en woonachtig in of heb je les in Zoetermeer? Blokkeer dan alvast 23 en 24 maart in je agenda! In dat weekend kun jij op het podium van de vernieuwde Theaterzaal van het CKC aan een professionele jury met je favoriete muziek laten horen wat je kunt tijdens de voorrondes van het HKZ CKC Muziekconcours!

Schoolband, vioolorkest, singer songwriter of een andere solist; alle amateurmuzikanten uit Zoetermeer kunnen deelnemen aan de 18e editie van het HKZ-CKC Muziekconcours. Tijdens deze Zoetermeerse muziekwedstrijd zijn alle muziekstijlen welkom. Een prachtige kans om als een van de ruim 200 deelnemers die jaarlijks meedoen, jezelf als (beginnend) muzikant te presenteren aan een professionele jury en er misschien wel vandoor te gaan met een van de prachtige prijzen!  Tijdens het concours wordt door solisten en ensembles op hoog (amateur) niveau gemusiceerd in allerlei muziekstijlen. Deelname is gratis.

We gaan LIVE!

Dit jaar hebben we in het kader van experimenteren iets nieuws in petto voor de finale van het HKZ-CKC Muziekconcours... Voor het eerst kun je de finale van het HKZ-CKC Muziekconcours live volgen! In samenwerking met Digital Art Lab CKC zullen we een livestream uitzenden via Facebook. Ook kunnen bezoekers in onze Lounge meegenieten via de schermen.

Om 19.00 uur precies gaan we live!

Deel 1: Deze live video duurt tot 20.00 uur. Daarna volgt een pauze. Om 20.30 uur wordt de livevideo hervat.

Deel 2. Vanaf 20.30 kun je meekijken via onderstaande video:

Deel 3. Vanaf 21.45 kun je meekijken via onderstaande video:


KAARTVERKOOP FINALE MUZIEKCONCOURS 2018:

Dinsdag 3 april om 17.00 uur start de kaartverkoop voor de finale van het Muziekconcours op 13 april. Wees er snel bij, want op=op! Klik hieronder om kaarten te bestellen:

Je gaat naar de site om kaarten te bestellen


UPDATE 24 MAART

>> De finalisten zijn bekend! Bekijk snel de lijst<<

Categorie A:

Sanne Lam - viool
Chun Wai Ng - gitaar
Johanneke Mulder - blokfluit
Myron Geibreen - gitaar
Emma Christians - cello

Categorie B:

Michiel de groot - drums
Desirée van Osta - piano
Sara Verhulst - viool
Casper Bleichrodt - fagot
Miga van Grieken - drums

Categorie C:

Jeroen Verveld - zang & gitaar
Lisanne van Oosterhoud - dwarsfluit

Ensembles:

Blue Lavender
Djembé trio Luuk, Laurent & Willem
Overruled
Young Fiddlers

Finalisten, van harte gefeliciteerd!!
Als je er niet tussen staat, nodigen we je graag uit om volgend jaar weer mee te doen voor een plek in de finale! We willen je bedanken dat je hebt deelgenomen en we hebben genoten van elk optreden. Het programma met speeltijden voor de voorrondes is bekend.

Ben je benieuwd wanneer je moet spelen? Klik op de link om het programma met je verwachte speeltijd te bekijken:

SPEELTIJDEN MUZIEKCONCOURS VOORRONDESDe inschrijvingen zijn gesloten.
Vragen? Mail naar muziekconcours@ckc-zoetermeer.nl.

In deze categorieën kun je deelnemen:

Solisten:
- Jong Talent (t/m 11 jaar)
- Jongeren (12 t/m 17 jaar)
- Volwassenen (18 jaar en ouder)

Ensembles:
- Klassieke Muziek
- Lichte Muziek (jazz, hiphop, wereldmuziek, rock, metal, soul, blues, enz.)

Wat kun je winnen?
Naast een hele bak ervaring, nieuwe contacten en waardevolle tips maak je kans op het  winnen een opname bij een muziekstudio (voor de winnaar van de categorie Lichte Muziek). De winnaars van de ensemblecategorie Klassieke Muziek en de solistencategorie Jongeren krijgen een masterclass verzorgd door een docent van het Conservatorium van Rotterdam (Codarts). De winnaars van Jong talent en Volwassenen krijgen een optreden aangeboden op één van de podia van Zoetermeer. De publieksprijs bestaat uit toegangskaarten voor een concert naar keuze door het Residentie Orkest.

Belangrijke data
Inschrijven: 8 januari tot 24 februari 2018, 12.00 uur ---> verlengd t/m 4 maart, 23.59 uur!
Voorrondes: 23 & 24 maart 2018
Finale: 13 april 2018

Informatie & contactgegevens
Het HKZ-CKC Muziekconcours vindt plaats in de Theaterzaal van CKC & partners, Leidsewallen 80 te Zoetermeer.  Al je vragen stel je via muziekconcours@ckc-zoetermeer.nl. Meer informatie is hieronder terug te vinden in het reglement (scroll verder naar beneden).  Praat mee en volg ons op facebook en twitter via #muziekconcours079. Hoofdsponsor van het HKZ-CKC Muziekconcours: HKZ Specialisatie www.hkz-specialisatie.nl


Reglement en informatie Muziekconcours 2018

Data & locatie

Het HKZ-CKC Muziekconcours wordt gehouden in de Theaterzaal van CKC & partners, Leidsewallen 80 te Zoetermeer. De voorrondes zijn op vrijdagmiddag en -avond 23 maart en zaterdagochtend en middag 24 maart 2018. De finale is op vrijdagavond 13 april 2018.

Deelname

Deelname aan het concours staat open voor amateurmusici (solisten en ensembles) die woonachtig zijn in Zoetermeer of in Zoetermeer bij een muziekschool, muziekdocent, of muziekvereniging zijn aangesloten. Het Muziekconcours is bedoeld voor zowel instrumentalisten als vocalisten en alle muziekstijlen zijn toegestaan. Uitgesloten van deelname zijn muzikanten die voor het instrument van deelname les volgen bij, of zijn afgestudeerd aan het conservatorium en/of professioneel musicus zijn.

Categorieën

Deelnemen aan het concours kan in diverse categorieën. Je kunt deelnemen als ensemble of als solist. Bij solisten zijn er drie leeftijdscategorieën en bij de ensembles wordt onderscheid gemaakt tussen de categorie klassieke en lichte muziek.

Solisten

De drie leeftijdscategorieën zijn:

-          Jong Talent (t/m 11 jaar) (geboren na 13 april 2006)

-          Jongeren (12 t/m 17 jaar) (geboren tussen 14 april 2000 en 13 april 2006)

-          Volwassenen (18 jaar en ouder) (geboren voor 14 april 2000)

Begeleiding solisten
Het staat de solist vrij een al of niet professionele begeleider mee te nemen. Deelnemers kunnen echter ook een beroep doen op een begeleider van het CKC. Neem daarvoor tijdig (uiterlijk 1 februari) contact op met de. Van solisten die de finale behalen wordt verwacht dat het optreden live begeleid wordt. Een uitzondering vormen de solisten popmuziek. Eventueel kunnen deze solisten (ook) in de finale met digitale begeleiding spelen (CD/USB-stick).

Een dubbelconcert valt niet onder het solistenconcours maar onder het ensembleconcours, ook al gaat het om twee solopartijen.

Speeltijd solisten
Solisten krijgen in de voorronde en finale een maximale speeltijd van
Jong Talent (t/m 11 jaar): 6 minuten

Jongeren (12 t/m 17 jaar): 8 minuten
Volwassenen (18 jaar en ouder): 8 minuten

Ensembles

De twee categorieën voor ensembles zijn:

-          Klassieke Muziek

-          Lichte Muziek (jazz, hiphop, wereldmuziek, rock, metal, soul, blues, enz.)

Het is toegestaan het ensemble gedeeltelijk aan te vullen met amateurmusici van buiten Zoetermeer. Het Zoetermeer-aandeel binnen het ensemble moet minimaal driekwart van het hele ensemble uitmaken. Een ensemble dient te bestaan uit minimaal 2 personen en kent geen maximum. Bij een ensemble van 2 personen (duo's) dienen de stemmen echter wel gelijkwaardig te zijn, anders is er geen sprake van een ensemble maar van een solist met begeleiding. De beoordeling hiervan ligt bij de organisatie.

Ensembles speeltijd
Ensembles krijgen in de voorronde en finale een maximale speeltijd van 10 minuten.
Er zal geen verdere indeling naar leeftijd of ervaringsjaren worden gemaakt. De jury zal bij de jurering echter wel rekening houden met deze twee variabelen. Een ensemble wordt als totaal beoordeeld.

Inschrijving
Inschrijving is mogelijk via http://www.ckc-zoetermeer.nl/muziekconcours. De inschrijving sluit op 4 maart 2017 om 23.59 uur. Kleine wijzigingen in het repertoire kunnen nog t/m 5 maart worden aangeleverd via muziekconcours@ckc-zoetermeer.nl.
Wat betreft de ensembles kan er in principe vanaf de sluiting van de inschrijving geen wijziging meer plaatsvinden in de samenstelling van het ensemble. Is dit toch het geval neem dan even contact met de organisatie van het concours.

Voorrondes
De voorrondes worden gehouden op vrijdagmiddag en avond 23 maart en zaterdagochtend en middag 24 maart, beide dagen in de Theaterzaal van het CKC. Deze rondes zijn gratis toegankelijk voor publiek. Tijdens deze voorrondes speel je voor een professionele jury die kijkt welke musici door mogen naar de finaleavond. Pas één à twee weken voorafgaand aan de voorrondes (rond 12 maart) krijgen de deelnemers definitief te horen op welk tijdstip ze moeten spelen. Daarnaast zullen zij dan te horen krijgen hoeveel solisten per categorie en hoeveel ensembles per categorie zich voor de finale kunnen kwalificeren.

Nieuw in de voorronde is een publieksjury. Deze jury zal tijdens de voorrondes speciaal kijken naar de ensembles lichte muziek en naar de solozanger(s)/essen. Deze jury mag voor het -naar hun oordeel- meest artistieke ensemble en voor de beste zanger/zangeres een optreden aanbieden op één van de podia in Zoetermeer. Het oordeel van de publieksjury staat los van het oordeel van de professionele jury.

In de voorrondes wordt vastgehouden aan de maximale speeltijd. Overschrijding van de tijd kan diskwalificatie tot gevolg hebben.

Ongeveer twee uur na de laatste deelnemer van de voorrondes bekend gemaakt welke solisten en ensembles door zijn naar de finale. De locatie waar de finale uitslag en Voorronde podiumprijs bekend worden gemaakt volgt nog. De uitslag is vanaf dan ook te vinden op de website van CKC & partners.

Finale
De finale is op vrijdagavond 13 april om 19:00 uur in de Theaterzaal. Tijdens de finale bepaalt de jury per categorie wie er van de solisten Jong talent, Jongeren en Volwassenen en wie er van de ensembles Lichte muziek en Klassieke muziek de eerste prijs wint. Voor deze finale zijn er alleen 1e prijzen in elke categorie, dus geen 2e en 3e prijzen. Naast deze 1e prijs wordt op de finale-avond een overall publieksprijs uitgereikt aan de door het publiek als beste gevonden deelnemer. De prijzen zijn bedoeld om de muzikale ontwikkeling van de deelnemers te stimuleren.

Tijdens de finale krijgen de ensembles evenveel speeltijd als in de voorrondes. Eventueel mogen deelnemers in de finale een nieuw (of extra, indien passend in de tijd) stuk ten gehore brengen. Dit moet wel binnen drie dagen na bekendmaking van de finalisten worden doorgegeven aan de organisatie.

Anders dan tijdens de voorrondes is het tijdens de finale wel mogelijk om als deelnemer gebruik te maken van de achterwand van de theaterzaal voor dia’s/films e.d ter versterking van de muzikale act. Finale-deelnemers die gebruik willen van de techniek in de zaal (in welke vorm dan ook) dienen tussen 24 en 31 maart contact op te nemen met de organisatie.

Voorafgaand aan de finale wordt er een soundcheck/techniekmiddag georganiseerd voor alle technische aspecten. Houd daarvoor de berichtgeving in de gaten!

Prijzen
De winnaars van de categorie Lichte Muziek winnen een opname bij een muziekstudio. De winnaars van de ensemblecategorie 'Klassieke Muziek' en de solistencategorie 'Jongeren' krijgen een masterclass verzorgd door een docent van het conservatorium van Rotterdam (Codarts). De winnaars van Jong talent mogen een dagje meelopen bij de afdeling HAVO/VWO voor muziek van Codarts en Volwassenen krijgen een optreden aangeboden op één van de podia van Zoetermeer. De publieksprijs bestaat uit toegangskaarten voor een concert naar keuze door het Residentie Orkest.

Jury
De jury zal bestaan uit een evenwichtige samenstelling van professionele musici uit verschillende muziekstijlen en van verschillende soorten instrumenten. Voor leden van de publieksjury van de voorrondes, wordt een oproep gedaan via de nieuwsbrief van het CKC.

Criteria & puntentelling
Bij de beoordeling van solisten worden de volgende criteria als belangrijkste uitgangspunt genomen:

  1. Muzikaal-technische aspecten
  2. Interpretatie & expressie
  3. Podiumpresentatie

De eerste twee criteria worden daarbij dubbel meegeteld.

Bij de beoordeling van de ensembles bestaat er een extra criterium, namelijk ‘Samenspel’:

  1. Muzikaal-technische aspecten
  2. Interpretatie & expressie (artisticiteit)
  3. Podiumpresentatie
  4. Samenspel

Deze criteria worden allemaal een keer meegeteld.

Per criterium worden er tussen de 1 en 10 punten gegeven. Het maximum aantal punten bij solisten komt dus op 50 x het aantal juryleden bij de ensembles 40 x het aantal juryleden.

Certificaat
Alle deelnemers, zowel aan de voorrondes als aan de finale, ontvangen een certificaat van deelname aan het HKZ CKC Muziekconcours. Op de certificaten van de deelnemers aan de voorrondes staan ook opmerkingen (tops en tips) van de jury. De certificaten van de voorrondes worden vanaf een week na de voorrondes naar alle deelnemers per post verzonden. De ensembles krijgen de certificaten toegestuurd naar het adres van de contactpersoon. De gegeven punten door de individuele juryleden aan de deelnemers zijn niet openbaar. Wel kan de lijst met het totaal aantal punten per deelnemer na afloop van de voorrondes worden ingezien.

Vragen?
Voor verdere vragen kan men terecht op het e-mailadres muziekconcours@ckc-zoetermeer.nl ter attentie van Ruben Welbedacht of Geneviève van Dijk.
Praat mee en volg ons op facebook en twitter via #muziekconcours079.

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.