OP WEG NAAR DUURZAAM ONDERNEMEN

Wist je dat wij momenteel stappen zetten om steeds duurzamer te ondernemen? De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar. Zo bespaarden we 30 kilo papier door het geprinte programmaboekje tijdens de Open Dag te vervangen door een digitale versie en veranderden we onze koffie naar biologische koffie. Ook onze partners zetten zich in voor duurzaamheid, met oog op de toekomst en het milieu.

Zo zwom Nicole Sudibyo van Danspodium Pas de Deux afgelopen zaterdag mee tijdens de eerste WWF-Sea Swim tegen plasticvervuiling in de oceanen. Op zaterdag 21 september zwommen 590 geoefende en minder geoefende zwemmers in de Noordzee om geld in te zamelen tegen plasticvervuiling. We stelden haar enkele vragen over deze topprestatie!Waarom heb je deelgenomen aan deze actie?
De actie van het WNF 'zwemmen voor een plastic vrije zee' spreekt me bijzonder aan. Ik vind het shocking om te lezen dat er per uur wereldwijd 10 olympische zwembaden vol plastic in de zee belanden. Hierdoor sterven jaarlijks 100.00 zeedieren en het plastic komt ook weer als microplastic in ons eten, drinken en in de lucht terecht.

Ik vind het een goede ontwikkeling dat er op deze manier geld wordt ingezameld voor een goed doel; op deze manier creëer je betrokkenheid bij de actie en verhoog je het bewustzijn van mensen en bedrijven.

En ja, zwemmen is helemaal mijn ding. Ik geef 12 uur balletles in de week en dat vergt best veel van mijn lichaam. Op vrijdag ben ik vrij en vind het dan heerlijk om te zwemmen. Het belast je lichaam niet en is goed voor je spieren. Daar ben ik 1,5 jaar geleden mee begonnen, maar banen zwemmen in rustig tempo met stops ertussen, dat zit niet in mij, haha. Ik moest en zou in die wedstrijdbaan...

Hoe vond je het om afgelopen weekend mee te zwemmen? 
Ik vond het helemaal geweldig. Doordat mijn familie, vrienden en leerlingen van mijn balletschool Danspodium 'Pas de Deux' mij zo royaal gesponsord en aangemoedigd hadden, voelde ik mij bijzonder gesteund!

Het was best spannend! Eerst moesten we 47 meter de zee in naar een groene boei, om vervolgens om de boei heen, met de kustlijn mee te zwemmen. Op 500 meter lag een rode boei, die ik overigens helemaal niet gezien heb, en bij de kilometer lag een groen boei, daar mocht je er weer uit. Bijna had ik die boei ook gemist, want ik was aardig afgedreven de zee in. Dat 'er weer uit' bleek tevens het zwaarste van het parcours en naar mijn idee ook het langste te duren, het was tegen de stoom in! 

In hoeverre ben je van plan om in de toekomst aan nog meer van soortgelijke acties deel te nemen?
Ik ben zeker van plan om volgend jaar weer mee te doen! 

Heb je een simpele tip die mensen en bedrijven kunnen toepassen om minder plastic in de zee te krijgen?
Let op wat je koopt: verpakkingen in de supermarkt zijn veelal overbodig; gewoon losse appels kopen in plaats van een schaaltje van 4 met plastic en in plaats van wegwerpflesjes met water, een herbruikbare fles kopen.

Doneren kan nog steeds!

Je kunt Nicole, en dus daarmee het project van het WWF, nog steeds steunen. Dat doe je door een eigen gekozen bedrag te doneren via https://kominactie.wnf.nl/actie/nicole-sudibyo. Op die manier draag jij ook je steentje bij aan voor een plasticvrije zee.

 

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.