Ontmoet Matsie!

Matsie maakt muziek met de kleintjes

Guitige oogjes, een zachte vacht en een lief en boevig gezichtje: Matsie de wasbeer is voor vele grote kinderen in Zoetermeer een warme herinnering aan de eerste kennismaking met muziek. Voor veel kleine kindjes is hij elke week de vertrouwde wasbeer die er áltijd is tijdens hun uurtje ‘Klap eens in je handjes’.


“Natuurlijk ben ik er altijd bij. Wie doet anders het begin- en het eindliedje van de les?” zegt Matsie. Hij kijkt even naar juf Mariska die bevestigend knikt. “Ik vind het fijn om de namen van de kindjes te horen”, vertelt Matsie, “en daarom zing ik er ook over. Ik vertel dat ik Matsie heet en vraag hoe zij heten. En weet je? De kindjes zijn zo knap! Ze kunnen mijn liedjes vaak al heel snel helemaal meezingen!”

Kusje
Matsie is dol op de kinderen in zijn lessen. Ze zijn tussen de achttien maanden en vier jaar oud. Hij begroet de kindjes heel enthousiast, iedereen mag zelf kiezen hoe ze dat doen. “De ene wil graag een high five geven, de ander een knuffel”, somt hij op. “Alles is goed. Maar het allerleukste vind ik het als ze mij een kusje geven. Dan maak ik een heel leuk geluid, zó fijn vind ik het!” Tijdens de lessen zit Matsie erbij en kijkt hij hoe de kindjes muziek maken en spelen. “Ze doen elke keer weer wat anders. De ene week gaat het over de lente en doen ze er een mooi dansje bij. De andere week mogen ze met ballen spelen en de week erna neemt juf Mariska allerlei muziekinstrumenten mee. En het heet misschien wel ‘Muziek op schoot’, maar de kinderen zitten weinig op schoot, hoor!” lacht hij.

Kleintjes
Matsie is inmiddels al zo’n 17 jaar oud, maar dat zie je niet aan hem. Volwassen wordt hij evenmin. “Nee joh, zolang je je verjaardag niet viert, word je ook niet ouder”, wuift hij de vraag over zijn leeftijd weg. Hij krabbelt even onder zijn kin. “Maar wie ik wel ouder zie worden, zijn de kinderen. Soms zie ik een jongen of meisje voorbijlopen hier die ik nog ken van jaren terug. Zij zijn allang geen kleintje meer en zijn nu muzikant, zanger of danser geworden. En juf Mariska, die dit al véél langer doet dan ik, zegt dat ze nu weleens de kindjes van de kindjes van vroeger in de les heeft!”

OOK LEUK: Ukkieconcerten
Tijdens de Ukkieconcerten maken de allerkleinsten kennis met muziek in het theater, speciaal voor hen. Matsie is er ook bij en komt tijdens het Ukkieconcert tot leven. Natuurlijk doet hij het begin- en het eindliedje, zoals we van hem gewend zijn. Daartussenin neemt juf Mariska de kindjes mee op een muzikaal avontuur. Je mag meedoen, de instrumenten van het orkest bekijken en zelfs aanraken. Wil je liever lekker bij papa, mama, opa of oma zitten en van een afstandje alles bekijken? Dat vindt Matsie nét zo leuk, want alles kan en mag! Bekijk snel de nieuwe concertdata op www.ckc-zoetermeer.nl/ukkieconcert

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.