Johan van Oeveren

Johan van Oeveren (1949) studeerde aanvankelijk orgel en piano aan het Conservatorium in Utrecht. Later verlegde hij zijn studie en deed naast orgel bij Nico van den Hooven ook koordirectie  bij Louis Coenen. Bij Piet van Egmond orgel interpretatie en improvisatie. Later behaalde  hij het diploma schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Ger Storms.

Tevens studeerde hij bij Frans Schouten zang en docent koorscholing. Naast verschillende koren is hij ook werkzaam als cantor organist en als docent zang en koorscholing. Als schoolmusicus is hij werkzaam, op het Oranje Nassau College in Zoetermeer. Als muzikaal adviseur voor de KNZV voor Holland. Tevens lid van de landelijke Muziek Advies Commissie. ( MAC)

Diverse uitvoeringen heeft hij op zijn naam staan die in authentieke bezettingen werden gedaan. Zo voerde hij integraal de Messiah uit in barokstemming. Ook de Johannes Passion werd  verschillende keren door hem gedaan. Mozarts Requiem en de Schöpfung van Haydn.

De laatste tijd houd hij zich bezig met componeren van muziek in verschillende bezettingen, zowel instrumentaal als op vocaal gebied heeft hij verschillende composities op zijn naam staan. Schreef o.a. de Mis in G voor het Alphens Mannenkoor. Dit werk is inmiddels verschillende keren uitgevoerd. Het veelzijdige werk van Johan van Oeveren kenmerkt zich door een getrouwe uitvoering van de partituur en de inhoud van de tekst van de compositie staat centraal. Bij zijn interpretatie laat hij zich leiden door stijlkenmerken en muzikale traditie. Een groot aantal van zijn uitvoeringen was een Nederlandse première.

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Activiteiten van deze docent


Black background overlay