Samen muziek maken laat je groeien

Dat muziek maken allerlei positieve effecten heeft op de mens is bekend. Het houdt je brein fit, vermindert stress, laat je beter presteren en maakt je gelukkiger. Maar wist je dat sámen muziek maken je nog veel meer biedt? 400 muziekleerlingen gaan dat tussen 18 en 24 februari zelf ervaren tijdens de Samenspelweek bij CKC & partners.

Joep Annegarn, adjunct-directeur van CKC & partners én voormalig dirigent van diverse orkesten weet als geen ander wat samenspelen met je doet: “In de vele jaren dat ik zelf als dirigent voor jeugdorkesten heb gestaan, zag en merkte ik wat het kan betekenen om volwaardig deel uit te maken van een totaal. Niet alleen in muzikale zin maar zeker ook in sociale en emotionele zin. Ik heb kinderen zien groeien in hun zelfvertrouwen en muzikale vaardigheden en als ik nu de kinderen van toen, weer terug zie in het CKC (vaak weer met hun kinderen) dan zijn de gesprekken over die ervaringen vaak vol positieve herinneringen.”

Elke muzikant gun je de energie en inspiratie met anderen. Daarom organiseert CKC & partners deze week een speciale Samenspelweek waar alle muzikanten de kans krijgen om samen muziek te gaan maken. Een week vol speciaal samengestelde ensembles, koren, bands en orkesten in diverse stijlen en genres. “We verlagen de drempel en laten ze ervaren dat de kick van het samenspelen vaak zorgt voor een positieve impuls aan de motivatie om je verder te ontwikkelen. Dat wil je niemand ontzeggen. Voor velen zal het de eerste keer zijn dat ze zichzelf op een totaal andere wijze horen. Dankzij ons grote netwerk van professionals is er voor al het aangewakkerde enthousiasme een breed scala aan vervolgactiviteiten gericht op samenspel waarmee leerlingen kunnen blijven genieten van het samen muziek maken.”, aldus Annegarn.


Meer info over de Samenspelweek vind je hier.

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.