Uit de Kunst!

uit de kunst

‘Uit de Kunst’ is het cultureel programma dat niet alleen speciaal voor, maar ook in overleg met 55-plussers is ontwikkeld. Ontmoeten, ontdekken en beleven, dáár draait dit programma om. Speciaal voor de 'jonge'  ouderen die op zoek zijn naar een inspiratiebron, hun horizon willen verbreden of andere cultuurliefhebbers willen ontmoeten. Ons programma:

Muziekcafé
Kom naar de sfeervolle CKC-lounge om je favoriete muziek te beluisteren en te delen met andere geïnteresseerden. Verruim je muzikale horizon en ontdek waarom bepaalde muziek je raakt. Professioneel musicus stelt (prikkelende) vragen en geeft achtergrondinformatie. Neem vooral je favoriete cd's mee.

Vanaf 22 maart | donderdag 13.00 - 14.30 | gratis toegankelijk / aanmelden niet nodig

streep

Schilderen kennismakingscursus
Je hebt altijd al willen schilderen maar je weet niet zo goed welke stijl of techniek bij jou past? Meld je dan aan voor deze korte cursus. In de lessen zijn we vooral op zoek naar wat je graag zelf zou willen doen. Dat betekent dat we leren om mooie schilderijen/tekeningen te maken, maar vooral ook dat we er plezier in hebben. In deze cursus maak je kennis met drie docenten die hun eigen artistieke werkwijze en bezieling met jou delen: Andrzej Wawrzyniak, Richard Brouwer en Doortje van Ginneken. Elke docent verzorgt twee lessen. Andrzej leert je het plezier van het schilderen te ontdekken door te toveren met kleur en vorm. Doortje geeft je een lentegevoel. Ze leert je met eenvoudige middelen je eigen aquarel-tekening maken. En laat je door Richard verrassen met iets dat echt van jou persoonlijk is, zonder onnodige spanning of het allemaal direct wel mooi en goed wordt. Materialen zijn bij de cursus inbegrepen.

6 lessen (2 lessen van elk docent) | 6 maart - 10 april | dinsdag 10.00 - 12.30 | €109
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan <<<

streep

Theater 55+
Wil je het plezier van samen theater maken (opnieuw) ervaren? Kom dan vooral meedoen! Je werkt met korte teksten, improviseert veel en maakt mooie stukken met de anderen. Op de planken staan, is niet het doel, maar kan wel het resultaat zijn. Jouw eigen inbreng wordt gevraagd en gewaardeerd. De lessen worden begeleid door Guus Vervaart: een veelzijdig regisseur.

10 lessen | 12 maart - 14 mei | maandag 10.00 - 12.00 | €129,50 << we hadden helaas te weinig aanmeldingen om deze groep te kunnen starten. We willen in oktober deze cursus nogmaals programmeren. Geinteresseerd in Theater 55+? Stuur dan een e-mail naar mvc@ckc-zoetermeer.nl. Wij informeren je t.z.t. over nieuwe startdatum en lestijd.

streep

Fotogroep
Vind je het leuk om foto’s te maken en wil je anderen met dezelfde interesse leren kennen? Kom dan naar de fotogroep! Nieuwe mensen ontmoeten, elkaar inspireren en adviseren; dáár draait de fotogroep om. Richard Brouwer, docent digitale fotografie en beeldend kunstenaar, inspireert en begeleidt je graag. Iedereen is welkom; ervaring met (spiegelreflex)camera’s is niet vereist. We ontmoeten elkaar in het CKC-Digital Art Lab. Neem vooral foto’s en je camera mee!

3 bijeenkomsten per blok | blok 1: 8,15 en 22 maart en blok 2: 29 maart, 5 en 12 april | donderdag 10.00 - 12.00 | €40,50 per blok
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor blok 1 <<< of
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor blok 2 <<<

streep

Klassiek ballet
Je balans en houding verbeteren en tegelijk je spieren versterken door heerlijk te dansen? In onze dansstudio’s doe je dit onder begeleiding van de klassiek geschoolde dansdocent, Nicolet Sudibyo. Haar lessen zijn ongedwongen, zeer ontspannen en op klassiek ballet geïnspireerd, dus je maakt vooral veel mooie, gracieuze bewegingen en doet rek- en strekoefeningen. Danservaring is zeker niet nodig. Na de les drinken we gezellig koffie of thee in de sfeervolle CKC-lounge.

4 lessen | blok 1: 15, 22, 29 maart en 5 april en blok 2: 12, 19, 26 april en 3 mei | donderdag 14.00 - 15.00 | €38,- per blok 
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor blok 1 <<< of
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor blok 2 <<<

streep

Textiel: Mooiste (familie)foto’s verbeelden op textiel
Portretborduren, quilten, zeefdrukken, vilten… jij bepaalt in deze cursus zelf wat je gaat maken. Laat je inspireren door Annelies de Graaf, een bijzondere kunstenaar-docent met ruim veertig jaar ervaring in het begeleiden van cursisten. Ze heeft veel gevoel voor mode, bruist van de ideeën en geen techniek is haar onbekend. Vereeuwig met haar professionele hulp de mooiste foto’s op textiel; zo maak je een prachtig emotioneel cadeau voor jezelf of een dierbare. Inclusief basismateriaal.

4 lessen | 12 maart - 9 april | maandag 10.00 - 12.00 | €89,90 << aanmelden voor deze groep is helaas niet meer mogelijk
4 lessen | 13 maart - 3 april | dinsdag 10.00 - 12.00 | €89,90
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor de groep van 13 maart tot 3 april <<<

streep

Kunstgeschiedenis lezingen

Kunsthistorica Patricia Huisman verzorgt een serie boeiende lezingen over de kunstgeschiedenis, waarin zij haar kennis overdraagt en begrijpelijk maakt met een flinke dosis humor. De lezingen worden verzorgd in ons Auditorium. 

Lezing 1: Kunst in de Gouden Eeuw | donderdag 15 maart | 13.30 - 15.30 | €19,50 (inclusief 1 consumptie)
In de zeventiende eeuw was Nederland één van de machtigste landen van Europa. Niet alleen de handel in goederen, maar ook die in kunst was enorm: voor portretten, Bijbelse verhalen, landschappen en stillevens bestond een levendige markt.
Tijdens deze lezing maak je kennis met de belangrijkste schilders uit die tijd: Vermeer, Rubens, Rembrandt en Van Dijck. En door de geprojecteerde kunstwerken waan je je in het Rijksmuseum of het Prado in Spanje.
>>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor lezing 1 <<<

Lezing 2: De Impressionisten | donderdag 22 maart | 13.30 - 15.30 | €19,50 (inclusief 1 consumptie)
Tegenwoordig zijn de schilderijen van Monet tientallen miljoenen euro’s waard, maar tijdens zijn leven werden hij, Renoir, Degas en vele anderen bespot vanwege hun nieuwe schilderstijl. Licht en sfeer stonden hierin centraal; het exact weergeven van een onderwerp werd voortaan overgelaten aan de fotografie. De kunstenaars legden met hun ideeën de basis voor de moderne kunst in de twintigste eeuw. Deze lezing over de Impressionisten behandelt hun werk en hun strijd voor de modernisering van de kunst.
>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor lezing 2 <<<

Lezing 3: De stijl | donderdag 29 maart | 13.30 - 15.30 | €19,50 (inclusief 1 consumptie)
In 1917 werd kunstenaarsbeweging De Stijl opgericht, een invloedrijke groep kunstenaars, architecten en vormgevers, waartoe onder anderen Piet Mondriaan behoorde. Deze vormentaal is nog altijd actueel want wie kent de Rietveld-stoel, het Rietveld-huis of de Beurs van Berlage niet? In deze lezing zoomen we in op het ontstaan van De Stijl en de manier waarop de Stijl-kunstenaars hun principes in de praktijk brachten.
>> klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan voor lezing 3 <<<

Combinatiepakket: korting voor de èchte liefhebbers
Boek de drie lezingen, ontvang 10% korting en betaal €52,50 in plaats van €58,50 (de korting wordt automatisch verrekend op de factuur)

streep

Persoonlijk advies

Nooit te oud voor muziekles! Persoonlijk advies tijdens inloopspreekuren | 12, 20 en 29 maart | 10.00 - 11.00

Graag een muziekinstrument spelen, maar geen idee welk? Joep Annegarn (adjunct-directeur) geeft je graag gratis advies. Aanmelden is niet nodig.

Advies over beeldende activiteiten; ontspanning door creatieve inspanning | 15 maart | 10.00 - 11.00
Peter Waltman, veelzijdige kunstenaar en beeldende docent, geeft op 15 maart van 10.00 – 11.00 persoonlijk advies over beeldende activiteiten bij CKC & partners. Dit inloopspreekuur is speciaal voor 55-plussers die willen ontdekken wat bij hen past. Wordt het keramiek, tekenen en schilderen, textiel of toch één van de andere activiteiten? Peter Waltman adviseert en inspireert je graag over beeldende activiteiten waarmee je de waan van de dag kunt breken en heerlijk kunt ontspannen door creatieve inspanning. Aanmelden is niet nodig.

Persoonlijk zangadvies | 13 en 16 maart | tussen 11.00 - 13.00
Vind je zingen leuk? Doe dan deze gratis stemtest van ongeveer 15 minuten bij Ella Dijkhuizen (zangdocent en -pedagoog). Na de test ontvang je een helder advies over jouw mogelijkheden bij CKC & partners. Een dag en tijdstip reserveren kan via www.ckc-zoetermeer.nl/stemtest

Tips: zing in één van onze koren zoals het Senikoor, CKC Vrouwenkoor, Vocapella of één van de andere koren. Bekijk de mogelijkheden hier.

streep

Aanmelden kan ook bij onze receptie (Leidsewallen 80) of bel voor vragen ons gerust op telefoonnummer 079-3161411 .

Meedenken & ontwikkelen?
Ideeën? Wij zijn altijd op zoek naar 65-plussers die met ons willen meedenken. Bel (079-3161411) of mail ons op mvc@ckc-zoetermeer.nl. We hopen je te spreken!

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.