Verbouwing CKC gebouw

We gaan je hier zo goed mogelijk op de hoogte houden van alles wat met de verbouwing te maken heeft. Zodat je precies weet wat je wanneer kan verwachten. En daarnaast wordt er natuurlijk alles aan gedaan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Maar een verbouwing zal altijd tot ongemakken gaan leiden zoals omleidingen, andere lokalen, geluidsoverlast, etc. Gelukkig is dit tijdelijk en kunnen we nu al vooruit kijken naar straks nog meer partners en samenwerkingen, meer sfeer en gezelligheid en daarmee heeft Zoetermeer straks één plek waar alle amateurkunsten samenkomen.

Waarom verbouwen?
Vanaf 2012 heeft het CKC een onzekere tijd doorgemaakt. Onduidelijk was of we überhaupt wel konden blijven bestaan. Misschien herinner je het nog wel: de actie “red het CKC”, waarbij leerlingen en docenten de gemeenteraad hebben weten te overtuigen van de toegevoegde waarde van het CKC in Zoetermeer. Dit heeft geleid tot brede steun vanuit de gemeente en later tot de organisatieverandering van CKC naar CKC & partners (halverwege 2014). CKC & partners is nu een plek waar nu al veel lesaanbieders en amateurverenigingen samenkomen en samenwerken. Hiermee is een deel van onze toekomst garant gesteld. Maar de Gemeente en wij willen meer: de amateurgroepen in het Kwadranttheater en overige groepen in Zoetermeer moeten ook een plek in het CKC-gebouw kunnen vinden. Waardoor CKC & partners dè plek wordt voor alle amateurkunsten in Zoetermeer. In de nabije en in de verre toekomst. En om dat te realiseren is een verbouwing nodig.

Win een huiskamerconcert!
Dat de verbouwing van het CKC –gebouw gestart is en al twee nieuwe studio’s heeft opgeleverd heb je al kunnen lezen. De verbouwing van de foyer naar een heuse entree met een grand café sfeer inclusief een klein open podium zal deze zomer starten. In het najaar hebben we dan een inspirerende en gezellige plek om een kopje koffie te drinken, facebook te checken (mèt gratis wifi) en mensen te ontmoeten.
Help jij ons een naam voor de nieuwe entree te vinden? Klik hier, en mail ons vóór 19 juni die inspirerende, artistieke of gave naam (vergeet niet je eigen naam en telefoonnummer erbij te vermelden). Misschien ben jij dan wel de gelukkige winnaar van een huiskamerconcert! En natuurlijk krijg je als winnaar een belangrijke rol in de opening van deze nieuwe entree samen met de wethouder en directeur van CKC & partners. Deelnameformulieren zijn ook verkrijgbaar bij de receptie.

voorwaarden: maximaal 1 inzending per persoon | deelnemers tot 16 jaar hebben toestemming van (een) ouder(s) gekregen voor deelname aan deze winactie | de winnaar wordt 20 juni bekendgemaakt en krijgt bericht per  telefoon | over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd | de prijs is persoonsgebonden en staat op naam van de winnaar | de invulling van de prijs is in overleg met de winnaar

Wist je dat?
•   
we je in juli 2017 een definitief ontwerp kunnen laten zien?
•    de grote werkzaamheden vooral in de zomermaanden plaats zullen vinden, maar dat het gebouw beetje bij beetje op kleine schaal wordt aangepast?
•    we in het najaar van 2017 een geheel vernieuwd gebouw tot onze beschikking hebben?

Vragen?
Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Loop even langs de receptie, mail naar verbouwing@ckc.zoetermeer.nl, of bel 079-3161411.

 

update juni 2017

 


Circus Nevermind en Greg & Baud
Met de oplevering van de eerste nieuwe studio was de verbouwing  in augustus 2016 voor de CKC-bewoners eigenlijk al gestart. En ook nu hebben we net een transformatie van een beeldend lokaal naar een dansruimte achter de rug. Deze dansruimte is nodig om het danstheater Livello van Greg & Baud tijdelijk te kunnen huisvesten. Zoals je misschien al weet moest Greg & Baud per 1 april uit het Kwadrant Theater terwijl ze nog geen nieuw onderkomen hadden. Vandaar deze huisvesting bij CKC & partners. En ook al is het tijdelijk, wij zijn blij met de drukte en gezelligheid die het met zich meebrengt. En daarbij: weer een ruimte die door aanpassing veel intensiever gebruikt kan worden.
In de tussentijd heeft ook Circus Nevermind zijn spullen verhuisd van het Kwadrant naar het CKC-gebouw. In optocht zijn ze zaterdag 1 april naar het CKC-gebouw gekomen. Deze verhuizing is wel permanent: zij kunnen als unieke circus-partner toegevoegd worden aan het lijstje van CKC & partners. Nu nog even heel onhandig in een nog niet verbouwd Atrium, maar na de zomer kan Circus Nevermind gebruik maken van een Atrium dat geheel aan hun wensen is aangepast.

update april 2017


Voorlopig ontwerp
In januari heeft de architect (Jan Bakers architecten) het voorlopig ontwerp gepresenteert. De naam zegt het al: in deze tekeningen zullen waarschijnlijk nog wat (kleine) dingen veranderd worden voordat we over een definitief ontwerp kunnen spreken. Maar dit voorlopig ontwerp geeft wel alvast een goed beeld van hoe het zou kunnen worden.
De planning is nu ook bekend: na wat voorbereidend werk in de maanden ervoor, zullen de grote werkzaamheden vooral in juli, augustus en september 2017 plaastvinden. Er is voor deze maanden gekozen omdat de zomervakantie hierin valt en er dus voor de activiteiten zo min mogelijk hinder en overlast is.

update jan 2017


Eerste stap verbouwing
De Gemeente (als eigenaar van het gebouw) is op dit moment, in samenspraak met CKC en andere betrokken partijen, aan het kijken hoe het gebouw er precies uit moet komen te zien. Binnenkort een definitief ontwerp. In de tussentijd is al begonnen met de eerste stap: in augustus zijn twee ruimten samengevoegd tot één riante studio. Wij zijn heel blij met deze uitbreiding en met ons een groot aantal koren die gretig gebruik van deze studio maken.
 

        

                                                        

 update dec 2016


 

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.