Verbouwing CKC gebouw

We gaan je hier zo goed mogelijk op de hoogte houden van alles wat met de verbouwing te maken heeft. Zodat je precies weet wat je wanneer kan verwachten. En daarnaast wordt er natuurlijk alles aan gedaan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Maar een verbouwing zal altijd tot ongemakken gaan leiden zoals omleidingen, andere lokalen, geluidsoverlast, etc. Gelukkig is dit tijdelijk en kunnen we nu al vooruit kijken naar straks nog meer partners en samenwerkingen, meer sfeer en gezelligheid en daarmee heeft Zoetermeer straks één plek waar alle amateurkunsten samenkomen.

Waarom verbouwen?
Vanaf 2012 heeft het CKC een onzekere tijd doorgemaakt. Onduidelijk was of we überhaupt wel konden blijven bestaan. Misschien herinner je het nog wel: de actie “red het CKC”, waarbij leerlingen en docenten de gemeenteraad hebben weten te overtuigen van de toegevoegde waarde van het CKC in Zoetermeer. Dit heeft geleid tot brede steun vanuit de gemeente en later tot de organisatieverandering van CKC naar CKC & partners (halverwege 2014). CKC & partners is nu een plek waar nu al veel lesaanbieders en amateurverenigingen samenkomen en samenwerken. Hiermee is een deel van onze toekomst garant gesteld. Maar de Gemeente en wij willen meer: de amateurgroepen in het Kwadranttheater en overige groepen in Zoetermeer moeten ook een plek in het CKC-gebouw kunnen vinden. Waardoor CKC & partners dè plek wordt voor alle amateurkunsten in Zoetermeer. In de nabije en in de verre toekomst. En om dat te realiseren is een verbouwing nodig.


update februari 2018

We zijn bijna zover!

Al maanden zijn we hard bezig geweest voor de grote opening. Na de grote bouw- en sloopwerkzaamheden, was het tijd om iets nieuws neer te zetten en het gebouw weer kleur te geven. Dat betekent ook een heel ander modern interieur met frisse en warme kleuren. Naast onze huidige kleuren geel en zwart, zie je ook nieuwe kleuren zoals donker turquoise en roze. Onze lounge heeft een hele nieuwe uitstraling gekregen, net als onze gangen. Tijdens onze feestweek kun je de sfeer komen proeven in ons vernieuwde gebouw.

     update november 2017

Einde in zicht!

Gelukkig komt er binnenkort een eind aan alle stof, herrie en kou. Naar verwachting worden de grote bouw- en sloopwerkzaamheden voor het einde van 2017 afgerond en kunnen we in de eerste maanden van 2018 genieten van de nieuwe situatie. Laat je dan verrassen door hoe het er uitziet. Tot die tijd kun je hier een kijkje achter de schermen nemen.


  update augustus 2017

 

Ondanks verbouwing: cursussen kunnen starten na de zomer!
Even was het onduidelijk, maar gelukkig kunnen we nu zeggen dat (op twee koren na) alle cursussen en activiteiten gewoon in het gebouw kunnen starten na de zomer. Op dit moment kunnen we nog niet zeggen welke activiteit in welke ruimte. Tip: loop vlak voor je eerste les even langs de receptie om te checken in welk lokaal je moet zijn.

Verbouwing nu in volle gang
Overal lopen bouwvakkers, is herrie, ligt stof en gereedschap. Het is niet te missen: er wordt op dit moment heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat lessen en cusussen na de vakantie kunnen starten. Hierbij alvast een sneak preview. Her en der kun je de nieuwe contouren al een beetje zien.

                 

 vide wordt dichtgemaakt (1e verdieping)                 de balkons in de Theaterzaal                                                      vergroting van dansstudio 3 (begane grond)                                 herindeling gang en muzieklokalen (2e verdieping)

Wist je dat?
•   
de verbouwing nu in volle gang is?
•    de gemeente en de aannemer er alles aan zullen doen om de veiligheid en bereikbaarheid van de omgeving te waarborgen en daarnaast de overlast voor onze buren te beperken?
•    de cursussen na de zomer (bijna) allemaal kunnen starten in het gebouw?
•    we in het  voorjaar van 2018 een geheel vernieuwd gebouw tot onze beschikking hebben?

Vragen?
Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Loop even langs de receptie, mail naar verbouwing@ckc-zoetermeer.nl, of bel 079-3161411.

 update augustus 2017


Informatiebijeenkomst buurtbewoners en winkeliers
Woensdag 28 juni j.l. is een eerste bijeenkomst over de verbouwing voor buurtbewoners en winkeliers geweest. Er is aandacht besteed aan de reden, de planning, de uitvoering en er was natuurlijk ruimte om vragen te stellen. Logischerwijs hadden de meeste vragen betrekking op de mogelijke overlast, veiligheid en bereikbaarheid. Wil je precies weten wat gezegd is? Lees dan de presentatie en het verslag van de gemeente Zoetermeer. Met deze eerste nieuwsbrief aan al onze buren wilen we ze op de hoogte houden van het verloop van de verbouwing.

update juli 2017


Nieuwe planning
Kortgeleden is bekend geworden dat de verbouwing langer gaat duren. Het was de bedoeling dat de grote werkzaamheden geheel in de zomervakantie zouden plaatsvinden, maar kortgeleden is bekend geworden dat dit niet gaat lukken. Dit betekent dat we zeker tot begin november in de verbouwing zitten. De eerste maanden van het nieuwe schooljaar zullen daardoor helaas rommelig verlopen. Sommige  leerlingen zullen tijdelijk les hebben in een andere ruimte, misschien moet je via een omweg naar je lokaal en waarschijnlijk krijgen de meeste mensen te maken met geluidsoverlast. Als de foyer verbouwd wordt ( in september/oktober) zal iedereen er gelijk bij binnenkomst mee te maken krijgen.
Samen met de aannemer gaan we er natuurlijk alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken en vragen tegelijkertijd aan alle leerlingen, ouders, bezoekers en omwonenden begrip en medewerking
De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden in november zijn afgerond en dat we daarna nog te maken hebben met kleine aanpassingen. Maar in het voorjaar 2018 kunnen we dan de heropening vieren van een gebouw dat helemaal bij ons past

'CKC Lounge'
De verbouwing van de foyer, naar een heuse entree met een grand café sfeer inclusief een klein open podium, zal deze zomer starten. In het voorjaar van 2018 hebben we dan een inspirerende en gezellige plek om ontspannen een kopje koffie te drinken, facebook te checken (mèt gratis wifi) en mensen te ontmoeten.
In de zoektocht naar een naam voor deze nieuwe entree, hebben we iedereen uitgenodigd met ons mee te denken. De inzending van Yolanda Verbaan (enthousiast koorlid van het H6-Koor) vonden we de beste. De naam 'CKC Lounge' zegt precies wat we willen dat het gaat worden: een ruime en mooie entree, waar het gezellig relaxen is tijdens het wachten of waar je elkaar voor en na je les kunt ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Met deze inzending wint Yolanda haar eigen huiskamerconcert. Gefeliciteerd!
We willen iedereen heel erg bedanken voor zijn of haar inzending. Zo fijn om te zien dat onze leerlingen zo betrokken zijn!

 update juni 2017


Circus Nevermind en Greg & Baud
Met de oplevering van de eerste nieuwe studio was de verbouwing  in augustus 2016 voor de CKC-bewoners eigenlijk al gestart. En ook nu hebben we net een transformatie van een beeldend lokaal naar een dansruimte achter de rug. Deze dansruimte is nodig om het danstheater Livello van Greg & Baud tijdelijk te kunnen huisvesten. Zoals je misschien al weet moest Greg & Baud per 1 april uit het Kwadrant Theater terwijl ze nog geen nieuw onderkomen hadden. Vandaar deze huisvesting bij CKC & partners. En ook al is het tijdelijk, wij zijn blij met de drukte en gezelligheid die het met zich meebrengt. En daarbij: weer een ruimte die door aanpassing veel intensiever gebruikt kan worden.
In de tussentijd heeft ook Circus Nevermind zijn spullen verhuisd van het Kwadrant naar het CKC-gebouw. In optocht zijn ze zaterdag 1 april naar het CKC-gebouw gekomen. Deze verhuizing is wel permanent: zij kunnen als unieke circus-partner toegevoegd worden aan het lijstje van CKC & partners. Nu nog even heel onhandig in een nog niet verbouwd Atrium, maar na de zomer kan Circus Nevermind gebruik maken van een Atrium dat geheel aan hun wensen is aangepast.

update april 2017


Voorlopig ontwerp
In januari heeft de architect (Jan Bakers architecten) het voorlopig ontwerp gepresenteert. De naam zegt het al: in deze tekeningen zullen waarschijnlijk nog wat (kleine) dingen veranderd worden voordat we over een definitief ontwerp kunnen spreken. Maar dit voorlopig ontwerp geeft wel alvast een goed beeld van hoe het zou kunnen worden.
De planning is nu ook bekend: na wat voorbereidend werk in de maanden ervoor, zullen de grote werkzaamheden vooral in juli, augustus en september 2017 plaastvinden. Er is voor deze maanden gekozen omdat de zomervakantie hierin valt en er dus voor de activiteiten zo min mogelijk hinder en overlast is.

update jan 2017


Eerste stap verbouwing
De Gemeente (als eigenaar van het gebouw) is op dit moment, in samenspraak met CKC en andere betrokken partijen, aan het kijken hoe het gebouw er precies uit moet komen te zien. Binnenkort een definitief ontwerp. In de tussentijd is al begonnen met de eerste stap: in augustus zijn twee ruimten samengevoegd tot één riante studio. Wij zijn heel blij met deze uitbreiding en met ons een groot aantal koren die gretig gebruik van deze studio maken.
 

        

                                                        

 update dec 2016


 

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.