Zussen vieren vijfjarig bestaan Dansschool Dansis

Wie Dansis zegt, zegt enthousiasme, energie en warmte. Mirjam en Charlotte, eigenaressen van de dansschool én zussen, delen als sinds hun vroege jeugd de passie voor dansen. Nu brengen ze de liefde voor dansen over naar hun leerlingen. Samen creëren ze een plek waar iedereen zich welkom voelt.

Als je denkt dat het stopt bij de zussen, dan heb je het mis. Bij bijzondere gelegenheden, zoals voorstellingen, loop je ook zomaar de rest van de familie tegen het lijf. “Ja, we betrekken onze mannen, ouders en vrienden er ook bij”, lacht Mirjam, die als oudste van de twee zussen als eerste werd aangenomen op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Vier jaar later volgde zusje Charlotte. Best bijzonder, want er komen maar dertig leerlingen per leerjaar door de selectie heen. Charlotte: “Elke dag om vier over zeven in de bus naar school en om half acht weer thuis. Maar het was fantastisch om te doen.”

Avontuur
Na de Havo volgden Codarts en Lucia Marthas. Mirjam begon na school direct met lesgeven, Charlotte danste in shows, onder andere op televisie. Vijf jaar geleden gingen ze samen het avontuur aan: Dansschool Dansis - een samentrekking van dans en sisters - zag het levenslicht. “De beste beslissing ooit”, vindt Mirjam. “En ons vijfjarig bestaan gaan we groots vieren met speciale jubileumvoorstellingen.” Wie de gebruikelijke voorstellingen van Dansis kent, weet al dat het iets heel bijzonders wordt. Charlotte: “We pakken echt uit en zijn nu al supertrots op onze leerlingen. Het thema is de kleur wit en natuurlijk kijken we terug op de afgelopen vijf jaar. Verder verklappen we nog niets, behalve dat we het theater er heel anders uit gaan laten zien!”

Ambitie en ontspanning
Aan bezoekers is er vast geen gebrek. In voorgaande jaren moest je snel zijn, want anders greep je naast een kaartje. Het is exemplarisch voor de populariteit van de dansschool. Wat is het geheim? “Ik denk dat mensen zich fijn voelen bij de familiaire sfeer die er hangt”, zegt Charlotte, “het is bij ons heel gemoedelijk, terwijl je ook op hoog niveau kunt trainen.” Mirjam vult aan: “Er is bij ons veel ruimte voor leerlingen met ambitie. Tegelijkertijd kun je bij Dansis ook lessen volgen als je gewoon lekker even bezig wilt zijn. Een uurtje voor jezelf, waarin niveau en techniek ook een rol speelt, maar waar het meer om de ontspanning draait.”

De jubileumvoorstellingen zijn op zaterdag 6 en zondag 7 juli. Meer weten over Dansschool Dansis? Kijk op www.dansschooldansis.nl.


Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.