Wethouder maakt winnaar Thriller Filmwedstrijd bekend

Afgelopen vrijdag 31 oktober vond de prijsuitreiking van de Thriller Filmwedstrijd plaats. De jury koos de trailer ‘Sparkles’ als de meest bloedstollende. De prijs werd overhandigd door wethouder Paalvast en jonge regisseur Thijmen de Valk. In het kader van het Nederlands Thrillerfestival hebben meer dan 200 jongeren uit Zoetermeer deelgenomen aan deze spannende wedstrijd.

In de aula van het Picasso Lyceum streden de 6 genomineerden om de eerste plaats en de bijbehorende prijs; het volledige verhaal verfilmen onder professionele begeleiding van het CKC Digital Art Lab en Wing Pictures. Uiteindelijk gingen de makers van ‘Sparkles’, afkomstig van het Erasmus College, er met de winst vandoor. “Opvallend was de artistieke wijze waarop een actueel thema in beeld is gebracht”, aldus de jury. ‘Sparkles’ liet 57 andere ingezonden trailers achter zich. Het team staat te springen om de aankomende periode met de verfilming van hun verhaal aan de slag te gaan. Benieuwd naar de winnende trailer? Bekijk deze én alle andere ingezonden trailers op youtube.com/thrillerwedstrijd. 

In het kader van het Nederlands Thriller Festival organiseerden CKC & partners, Wing Pictures, het Erasmus College en het Picasso Lyceum deze wedstrijd speciaal voor jongeren uit het middelbaar onderwijs. Deze zeer succesvolle eerste editie van de wedstrijd en tevens een uniek samenwerkingsproject tussen culturele instellingen, het voortgezet onderwijs en jonge ondernemers is zeker voor herhaling vatbaar.

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.