WILL KOERTEN

IN  MEMORIAM

EEN MOOI, MUZIKAAL MENS IS NIET MEER!

Will Koerten, muzikale duizendpoot, die muzieklessen gaf op zijn eigen muziekschool SHMO, in de Art Studio Hoogvliet is helaas op 15 december jl. na een kortstondig ziekbed op 68-jarige leeftijd overleden.

Na zijn opleiding aan het conservatorium, waar hij koordirectie, piano en accordeon studeerde, is hij voor de importeur van Roland piano’s en keyboards tijdens beurzen in Duitsland instrumenten gaan bespelen voor potentiële kopers. Vervolgens is Will bij de Holland Amerika Lijn(HAL) enige jaren als pianist op de cruiseschepen gaan werken. Daarna heeft hij ruim 10 jaar als pianist in de big band van Lee Towers gespeeld. Volgens zijn zeggen waren dit de mooiste jaren van zijn leven.

Na zijn huwelijk met Josephine (Ien) besloot Will zich meer toe te gaan leggen op het dirigeren van koren o.a. in Overschie, Zoetermeer en het lesgeven van o.a. piano, orgel, keyboard en accordeon aan kinderen en volwassenen. Hij had zijn eigen studio aan huis. Will barstte van de ideeën en zijn studio werd te klein. Eind 2015 is hij zijn muziekschool SHMO in Hoogvliet gestart, waar hij in de concertzaal van de Art Studio nog concerten heeft gegeven met zijn Vocal Group Chorale Vocale, die hij op initiatief van Laurence Harinck in februari 2014 heeft opgericht. Het repertoire bestond voornamelijk uit muziek van zijn geliefde Karl Jenkins, Enya en eigen composities. Het laatste concert met Chorale Vocale dit jaar was op 4 mei Dodenherdenking.

Ook heeft Will in 2017 het H-6 koor opgericht in Zoetermeer. In een bruin café  werd André Hazes’ levensverhaal aan de hand van zijn eigen muziek ten gehore gebracht, uiteraard met Will achter de piano (www.rondjehazes.nl)

Iedere maand gaf Will Koerten een muziekblad uit met de laatste hitnummers, zodat zijn abonnees snel de nieuwste nummers op piano en keyboard konden spelen. Hij heeft in samenwerking met Dorine Wiersma een educatief Notenkwartetspel ontwikkeld om kinderen (6+) op een leuke, speelse manier kennis te laten maken met het muziekschrift.

Sinds maart 2012 was Will weduwnaar, maar hij heeft gelukkig nog een paar jaar intens kunnen genieten met zijn geliefde “maatje” Tea, zijn grote steun en toeverlaat.

Op 21 december jl. vond het ingetogen en persoonlijke afscheid plaats van Will Koerten in het crematorium van Rotterdam Zuid met daarbij de prachtige muziek van o.a. Karl Jenkins. Het geheel werd indrukwekkend neergezet door Edwin Smid van Uitvaartzorg Hoogvliet.

Music was my First love and it will be my last”. Een toepasselijker nummer had de familie niet kunnen uitzoeken. Ooit heeft Will het lied “Beyond the Rainbow” gecomponeerd, dat heeft betrekking op onze geliefde overledenen, die boven de sterren niet alleen leven, maar op ons neerzien achter de regenboog met de zon in hun hart. Will is nu één van hen…

Een mooi, muzikaal mens is niet meer. Moge hij rusten in vrede.

Chorale Vocale, Reiny Tijsseling

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.