Winnaars HKZ-CKC Muziekconcours 2016 bekend!

Spannende finale HKZ-CKC Muziekconcours 2016

Afgelopen vrijdag 22 april vond de spannende finale van het prestigieuze HKZ-CKC Muziekconcours plaats. 9 solisten en 6 ensembles gingen de strijd aan om de eretitels.

De vijftien getalenteerde solisten en ensembles presenteerden zich in de bomvolle, uitverkochte theaterzaal van CKC & partners aan een groot publiek en de vakjury. Onder het enthousiaste publiek bevonden zich ook de burgemeester van Zoetermeer de heer Ch.B. Aptroot, wethouder Robin Paalvast en gemeenteraadsleden.

Winnaars
Aan het einde van een avond vol spanning en kippenvel reikte wethouder Robin Paalvast de publieksprijs uit aan het jonge viool ensemble The Young Fiddlers. Heavy metalband Laws of Insanity ging naar huis met de eerste prijs in de categorie ensembles. Bij de solisten van 15 jaar en ouder won pianist Chun Kit Ng en gitarist Jun Bai de Jong won in de categorie solist tot en met 14 jaar.

Voorrondes
De winnaars behoren bij de beste vier uit een gezelschap van meer dan maar liefst 70 acts. Bij de voorrondes in maart liet deze grote hoeveelheid deelnemers, zowel solisten als ensembles, zien dat Zoetermeer beschikt over een goede dosis muzikaal talent. Uiteindelijk drongen 15 acts door tot de finale.

Deelnemers
Niet alleen de winnaars hebben deze avond succesvol gemaakt, maar ook de andere deelnemers vermaakte en raakte het publiek met hun muzikale talent: Lotte Veldman (zang en gitaar), Shequille Bhattoe (zang en piano), Meike Gellwieler (viool), Desiree van Osta (piano), het duo Chun Kit & Joske (piano en zang), The Kings (band), Pieter Minnee (kerkorgel), Rozoka (viool), Esther Klören-Ruijg (zang), De Barockers (klassiek gezelschap) en Maaike Franken (zang).

Prijzen en sponsors
Naast eeuwige roem hebben de winnaars een masterclass door Codarts Rotterdam, een optreden of vrijkaarten voor Residentie Orkest gewonnen. CKC & partners, alle deelnemers en het publiek kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond! Het HKZ-CKC Muziekconcours 2016 werd gesponsord door HKZ Specialisatie, Codarts Rotterdam, Residentie Orkest en fotograaf Chris Lans.

Inmiddels is dit muziekconcours, dat voor het eerst werd georganiseerd in 2001, uitgegroeid tot het meest belangrijke en prestigieuze muziekevenement bij CKC & partners.

Voor meer informatie en foto's verwelkomen we je graag op onze Facebook pagina!

Wethouder Robin Paalvast reikt de publieksprijs uit aan het jonge viool ensemble The Young Fiddlers

Heavy metalband Laws of Insanity ging naar huis met de eerste prijs in de categorie ensembles

pianist Chun Kit Ng

Bij de solisten van 15 jaar en ouder won pianist Chun Kit Ng

gitarist Jun Bai de Jong

 Gitarist Jun Bai de Jong won in de categorie solist tot en met 14 jaar

 

 

 

 

 

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.