Zoetermeer is een MakerSpace rijker

Grote steden als Amsterdam en Rotterdam hadden er al één en sinds maart dit jaar is er ook een MakerSpace geopend in het Digital Art Lab van CKC & partners. MakerSpace is een internationale trend die in rap tempo de wereld verovert. MakerSpaces worden ook wel omschreven als community-georiënteerde werkplaatsen waar mensen met dezelfde interesses (meestal op technologisch gebied) bij elkaar komen om kennis te delen, maar vooral om (samen) de mooiste dingen te ‘maken’.

Digital Art Lab
“Eigenlijk is de MakerSpace niet echt nieuw voor ons. Het Digital Art Lab was sinds de invoering van het Open Lab in 2014 al dé ontmoetingsplek voor jongeren met interesse in nieuwe media en technologie. Op vrijdagmiddag is het Digital Art Lab gevuld met enthousiaste jongeren die samen experimenteren met nieuwe technieken of dingen bouwen als een 3D-printer. Wij zien MakerSpace eigenlijk als een logische vervolgstap op ons Open Lab”, aldus Piem Wirtz, Manager Digital Art Lab.

Open Lab
Elke vrijdagmiddag tussen 13.00 en 18.00 kan tijdens het ‘Open Lab’ gewerkt worden in de MakerSpace. Entree en gebruik van veel apparatuur is gratis. Om dingen te maken en mee naar huis te nemen kan bij de receptie een materiaalkaart gekocht worden.
Op vrijdag 10 april is er een speciale Open Lab. We vieren dan vanaf 16.00 de opening van de MakerSpace, de lancering van onze website www.digitalartlab.nl en Digital Art Lab huisstijl, helemaal ontwikkeld door onze labjongeren. Het wordt een groot feest en iedereen is welkom!
Voor meer informatie over het Open Lab klik hier.  

Vrijwilligers gezocht
In ons Digital Art Lab leren jongeren zoveel mogelijk zelf te doen en met hun opgedane kennis andere jongeren te helpen. Om deze jongeren te inspireren en om eventuele vragen te beantwoorden zijn wij altijd op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers met technische kennis. Heb jij kennis van elektronica, programmeren, film/animatie, gaming, 3D printen of hacken? Dan hebben wij een plek voor je! Ga snel naar www.ckc-zoetermeer.nl/vrijwilligers en meld je aan!

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.