Klassiek Zoetermeer - 25 juni t/m 7 juli

Hou je van klassieke muziek? Of denk je wel eens: "Leuk om meer in dit genre uit te proberen"? Tijdens Klassiek Zoetermeer vind je zowel als liefhebber als uitprobeerder genoeg te doen in de stad. Zo is er een groot Openluchtconcert op de Markt en zijn erconcerten in de Oude Kerk, op het Cadenzaplein en in Park Palenstein.

En er is meer: bekijk een mooie film, vaar mee op een boot met klassieke muziek, zing mee tijdens de Oosterkerk Scratch en ervaar zelf hoe het is om dirigent te zijn tijdens Maestro Zoetermeer.

Muziekfestival Klassiek Zoetermeer brengt ‘live’ klassieke muziek naar een groot publiek! Het festival is laagdrempelig waarbij de meeste activiteiten gratis toegankelijk zijn en klassieke muziek centraal staat. Op verschillende locaties in Zoetermeer kunnen bezoekers van 25 juni t/m 7 juli klassieke muziek zelf ervaren!

> Scholenprogramma
Tijdens Klassiek Zoetermeer krijgen basisschoolleerlingen de kans om met hun klas kennis te maken met klassieke muziek. Alle leerlingen luisteren eerst in de Theaterzaal naar een Mini Klassiek concert van 15 min.  Het concert bestaat uit contrasterende 2 stukken bijvoorbeeld langzaam-snel of blij-droevig en worden uitgevoerd in een combinatie van piano met klarinet, fagot, cello of blokfluit. In de Oude Kerk is op donderdag 4 juli een extra programma met een concert van orgel en zang. 

Na de introductieconcerten krijgen de leerlingen per groep een workshop (onder andere beeldend, muziek, dans, zang, poëzie en animatie). Het klassieke concert vormt de inspiratiebron voor de workshop: bijvoorbeeld schilderen op klassieke muziek, dansen op klassieke muziek, een gedicht schrijven, zingen of muziek maken n.a.v. klassieke muziek.

Inschrijving en deelname aan het Scholenprogramma van Klassiek Zoetermeer verloopt via de basisscholen.

> Activiteitenprogramma
Doe mee, geniet, kijk, luister of ervaar klassieke muziek op allerlei manieren. Tussen 25 juni en 7 juli kan dat doormiddel van een uitgebreid programma. Een aantal interessante onderdelen zijn:
Vanaf 25 juni: Maestro Zoetermeer
Voor het eerst zal tijdens Klassiek Zoetermeer de strijd losbarsten om wie zich dé Maestro van Zoetermeer mag noemen. Twintig deelnemers gaan de uitdaging aan om zich in korte tijd te ontwikkelen tot dirigent van het Rijnlands Symfonie Orkest.
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/maestro-zoetermeer

1 juli: Concert CKC Vrouwenkoor
Het CKC Vrouwenkoor o.l.v. Karin de Jong zingt een verzameling van oude en nieuwe klassieke liederen in Eetcafé De Leyens aan de Gondelkade 33.
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/ckc-vrouwenkoor

2 juli: Lezing Klaviermuziek van J.S. Bach
CKC & partners presenteert op dinsdag 2 juli met trots een interessante lezing over Klaviermuziek van Bach gegeven door Ronald de Jong.
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/ckc-lezing

3 juli: Concert Kamerkoor Vocapella
Onder leiding van Karin de Jong zingt kamerkoor Vocapella in het Verzorgingstehuis Albranswaard Palet Welzijn.
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/kamerkoor-vocapella

4 juli: Openluchtconcert op de Markt
Het Openluchtconcert zit bomvol dit jaar! Het enthousiaste OPOZ kinderkoor zal de avond openen met wethouder Robin Paalvast, gevolgd door de spannende finale van Maestro Zoetermeer. Aansluitend is er een concert van het Rijnlands Symfonie Orkest aangevuld met talenten van CKC & partners én als grande finale eindigt het Openluchtconcert met een slotconcert van het Ebony Ensemble.
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/openluchtconcert

5 juli: Klassiek in de Oude Kerk
Op vrijdag 5 juli spelen diverse (oud)leerlingen van het talententraject van CKC & partners in de Oude Kerk.
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/ckc-concert-oud-leerlingen

6 juli: Rondvaart met live muziek
Tijdens deze zomerdag stapt u vanaf Boerderij ’t Geertje aan boord van de Meervaarder om te genieten van de rust en ruimte van de polders in het land van Wijk en Wouden. Terwijl u geniet van de schoonheid van de natuur luistert u tijdens deze vaart naar prachtige live klassieke muziek door toptalenten van het CKC & partners. 
Lees meer: https://www.klassiekzoetermeer.com/rondvaart-zoetermeer

Maar er is meer!
Wil je het gehele programma bekijken en/of aanmelden? Ga dan snel naar https://www.klassiekzoetermeer.com/programma

 

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.