Evenementen Agenda

3 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Uitnodiging inspiratiemiddag Cultuur op School

  Woensdag 20 april 2016 organiseert CKC & partners een inspiratiemiddag Cultuur op School voor alle leerkrachten en directies van het primair onderwijs in Zoetermeer. We nodigen je graag uit voor deze inspirerende, culturele middag! Plenair Omdat de nadruk binnen cultuureducatie de laatste jaren erg op actieve kunstbeleving heeft gelegen, hebben wij voor deze middag gastspreker Edith Janssen (Kunstgebouw) uitgenodigd. Edith Janssen zal met inspirerende voorbeelden juist de receptieve kant van kunstbeleving belichten: wat gebeurt er in het hoofd van de leerlingen als ze naar kunst kijken? Hoeveel voorkennis heb je nodig om bijvoorbeeld een schilderij of theaterstuk te begrijpen? Haar verhaal is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar receptieve kunstbeleving. Daarna volgt een korte ‘update’ over Cultuureducatie met Kwaliteit, het traject dat cultuureducatie inbedt in het schoolcurriculum. Na de pauze kun je kiezen uit één van de workshops en daarna de cultuurmarkt en borrel bezoeken. Workshops Er is één workshopronde met vier workshops. Alle workshops werken – aansluitend op de lezing van vóór de pauze – vanuit receptieve kunstbeleving en bieden verschillende koppelingsideeën tussen receptieve en actieve kunstbeleving. De vier workshops zijn: 1. Beeldend – Kim van den Enden 2. Erfgoed – Marijke Wijgerinck 3. Muziek – Zangexpress 4. Theater – Ellen Bavinck

  gratis!
 2. 7. Liever niet! Loser 2.0 (Kunstmenu 17/18)

  Het is voor kinderen een spannende tijd: de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. In de voorstelling Liever niet! van Theaterhart krijgen de kinderen uit groep 8 alvast een kijkje op de middelbare school. Zij zien hoe groepsvorming en groepsdruk je kunnen aanzetten tot gedrag waar je zelf niet achter staat. Door de voorstelling worden zij aangespoord om na te denken over de invloed en consequenties van het gebruik van social media. Na de voorstelling worden de kinderen door middel van oefeningen aangespoord tot gesprek over vriendschap, groepsdruk en hoe je social media ook positief kan inzetten.

  Na de voorstelling worden de kinderen door middel van oefeningen aangespoord tot gesprek over vriendschap, groepsdruk en hoe je social media ook positief kan inzetten.

  Lesinhoud

  Kern: Een Theatervoorstelling met programma. Een voorstelling voor groep 8, over de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De voorstelling wordt gespeeld door vier acteurs en is een vervolg op de voorstelling Loser! (groep 7). Het verhaal van Loser! sluit aan op Liever niet!  maar kan ook los van elkaar bekeken worden. Het programma wat na de voorstelling wordt gegeven, ontwikkeld door onze therapeuten van Theaterhart, wordt ingezet door onze gespreksleiders, waar de kinderen aangespoord worden tot zelfreflectie. (zie 3).

  Reflectie: Tijdens het programma na de voorstelling worden de leerlingen uitgedaagd om te reageren op stellingen die gaan over situaties die tijdens de voorstelling zijn gespeeld. Onderwerpen die in deze stellingen terugkomen zijn ‘vertrouwen’, ‘samenwerken’ en ‘social media’. Hierdoor ontstaat er interactie tussen de leerlingen, docenten en de acteurs. Met deze gesprekken wordt ingegaan op de oorzaken van (online) pestgedrag en de gevolgen hiervan voor de gepeste (zoals bijvoorbeeld zelfbeeld, schoolresultaten, spijbelen). Ook worden net als bij Loser! scènes teruggepakt en wordt de leerlingen gevraagd hoe het pesten voorkomen had kunnen worden.

  Afsluiting: De boodschap van de voorstelling en het programma is dat er verschillende oorzaken kunnen zijn voor pestgedrag; dat het belangrijk is naar je eigen gedrag te kijken; hiervoor verantwoordelijkheid te nemen en dat het soms juist nodig is om er met iemand over te praten en hulp te vragen. De mentor of vertrouwenspersoon kan in deze situaties ook benaderd worden en hulp bieden. Want, uiteindelijk wilt iedereen met plezier naar school gaan!

  Naar aanleiding van het zien van de voorstelling zeiden kinderen uit het publiek:

  'Ik heb hiervan geleerd dat ik niet mee moet gaan met wat anderen zeggen, maar dat ik bij mezelf moet blijven. Dat is al goed genoeg'
  'Ik moet niet zomaar foto's van mijzelf of anderen sturen over de What's App'
  'Je kunt altijd naar je mentor stappen of naar iemand die je vertrouwd’.
  'Je mag altijd nee zeggen als je iets niet wilt'

  Periode:

  Februari 2018 (voorstelling 9.30 en 13.00 uur)

   Let op: 1 begeleider op 10 leerlingen

  Geef je les op een SBO school? CKC & partners zal komende week telefonisch contact opnemen voor de planning van groep 8.

  Aanmelden

  KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN!

  gratis!
 3. Kerstvakantie december 24

  In verband met de Kerstvakantie vinden tussen maandag 24 december 2018 en zondag 6 januari 2019 geen reguliere lessen/repetities/activiteiten plaats gegeven door CKC-docenten. Volg je lessen/repetities/activiteiten bij een van onze partners, vraag dan bij hen op of je tussen 24 december en 6 januari wordt verwacht.

  CKC & partners wenst je hele fijn feestdagen en een cultureel 2019 toe!

  24 december
  gratis!
 4. 3 Resultaten

  per pagina
  Van hoog naar laag sorteren
Black background overlay