Noten en spel

Onderdeel van Klassiek op het Water 2017
Workshop voor groepen 1-2

In deze leuke en interactieve workshop van Jorinde van den Thillart leren leerlingen verschillende ritmes tikken via spelletjes waarbij ze noten op lettergrepen leren zetten. Ze maken niet alleen gebruik van hun eigen handen en lichaam, maar ook van djembés, guiro’s, woodblocks en ritmestokjes. Door diverse ritmes tegen elkaar in te spelen, ontstaat er een eigen muziekstuk dat elke keer anders klinkt, doordat de volgorde van de ritmekaartjes verandert. De kinderen gaan naar huis met nieuwe vaardigheden, ervaringen en een set ritmekaartjes, zodat de les op school in de klas kan worden voortgezet.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor groep 1-2


Workshop voor groepen 3-4
In deze leuke en interactieve workshop van Jorinde van den Thillart leren kinderen verschillende ritmes tikken via spelletjes waarbij ze noten op lettergrepen leren zetten. De leerlingen leren daadwerkelijk al wat notenwaarden en er wordt zelfs al een klein beginnetje gemaakt met breuken aan de hand van noten. De leerlingen maken niet alleen gebruik van hun eigen handen en lichaam, maar ook van djembés, guiro’s, woodblocks en ritmestokjes. Door diverse ritmes tegen elkaar in te spelen, ontstaat er een eigen muziekstuk dat elke keer anders klinkt, doordat de volgorde van de ritmekaartjes verandert. De leerlingen gaan naar huis met nieuwe vaardigheden, ervaringen en een set ritmekaartjes, zodat de les op school in de klas kan worden voortgezet.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor groep 3-4


Workshop voor groepen 5-6-7

In deze leuke en interactieve workshop van Jorinde van den Thillart leren de leerlingen verschillende ritmes tikken. Daarnaast leren ze al wat notenwaarden en diverse breuken aan de hand van noten. In verschillende spelletjes zetten de leerlingen kwarten tegen achtste en zelfs zestiende noten zetten. De leerlingen maken niet alleen gebruik van hun eigen handen en lichaam, maar ook van djembés, guiro’s, woodblocks en ritmestokjes. Door diverse ritmes tegen elkaar in te spelen, ontstaat er een eigen muziekstuk dat elke keer anders klinkt doordat de volgorde van de ritmekaartjes verandert. De leerlingen gaan naar huis met nieuwe vaardigheden, ervaringen en een set ritmekaartjes, zodat de les op school in de klas kan worden voortgezet.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor groep 5-6
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor groep 6-7  • Voor: Groep 1 t/m 7
  • Discipline: Muziek
  • Ontwikkeld door: Jorinde van den Thillart
  • Locatie: CKC & partners
Activiteitcode: 2017 KohW - Noten en spel
of

Noten en spel

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

Prijs€ 0,00
Black background overlay