Jullie staken? Wij maken! op vrijdag 15 maart

Op vrijdag 15 maart staken de leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs. CKC & partners biedt deze dag tussen 9.00 – 14.30 uur een bijzonder creatief en inspirerend dagprogramma voor alle kinderen tussen de 6-12 jaar. Kinderen kunnen kiezen uit 2 thema’s.  Elk themaprogramma bestaat uit 2 workshops waarin creëren en maken de basis vormt. In de middag kijken we -in onze tot bioscoop ingerichte theaterzaal- een gave film die tot nadenken aanzet, uitgezocht door Cameo filmhuis. Wij zorgen voor een hapje in de ochtend, maar vergeet niet zelf je lunch mee te nemen.

PRIJS
Kosten € 25,- per deelnemer en 10% korting voor jou en een vriend(in) als je samenkomt. Ga je voor de 10% korting? Kies dan voor de Bring a Friend tickets bij het bestellen van de kaarten. Heb je een Zoetermeerpas? Reserveer dan je kaartje via ons ticketing-systeem  en neem je cheques voor aanvang mee. 

KIES JE FAVORIETE THEMA
Thema 1: Onderzoeken met Lef

Een Krashoorn maken met Bart Koppe in het Digital Art Lab
Hoe werkt een ouderwetse grammofoon eigenlijk? Hoe werkt geluid en hoe versterk je dat? Hele snelle trillingen vormen samen geluid. We gaan onze eigen krashoorn maken, net als een oude grammofoon. In de groeven van een plaat zitten die trillingen. De naald vangt de trillingen op en zet het om in geluid. Maar hoe werkt dat nou precies en hoe gaan we dat dan doen? En komt er dan echt muziek uit? Kom dat maar lekker zelf onderzoeken in deze workshop!

In combinatie met hiphop en streetdance met Clifton Veldwachter
Hiphop en streetdance, daarvoor moet je lef hebben. Je gaat een stoere choreografie aanleren op supergave muziek met een stevige beat. Het gaat er ook om hoe je er bij staat en hoe je erbij kijkt, heb jij een ‘attitude’? Dan kan het echte werk beginnen, elkaar lekker uitdagen met coole dansbewegingen. Je kan je de energie volop kwijt in deze workshop, wie heeft er het lef voor?

Thema 2: Op avontuur in het circus
Bewegende circusfiguurtjes maken met Marieke Hunze
In het lokaal staat een mini piste, maar er ontbreken nog kleine circusfiguren. Die gaan we zelf maken in de workshop! We gaan kijken hoe we onze eigen figuurtjes kunnen creëren, maar… kunnen we ze misschien ook laten bewegen en trucjes laten doen? Dat wordt nog een heel avontuur! We laten ons inspireren door een beroemde kunstenaar, Alexander Calder, die voor zijn vrienden een mini-circus ontwierp. Aan het einde van de workshop zetten we de figuurtjes natuurlijk in de piste en laten we ze hun trucjes doen. Tadaaa!

In combinatie met circus met Circus Nevermind
Zwaaien aan de trapeze of lopen op een bal. Wat dacht je ervan om als een echte jongleur een schotel in de lucht draaiende te houden? In het Atrium, het circuslokaal van het CKC gebouw, is alles aanwezig om al deze avontuurlijke dingen eens stuk voor stuk uit te proberen. Maar dat kan je zo maar niet, daar moet je wel voor oefenen! Oeps, daar val je op de grond….. maar gelukkig sta je zo weer op om het nog eens te proberen, want circusartiesten zijn echte doorbijters die houden van avontuur!

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.