Theater na de Dam-voorstelling: Het is nu of nooit

Speel mee en breng waargebeurde Zoetermeerse oorlogsverhalen tot leven

Een unieke theatervoorstelling met oorlogsverhalen. Op locatie. Waar je from scratch bij betrokken bent. Samen met andere theaterjongeren zet jij een volwaardige Theater na de Dam-voorstelling neer in de Dorpsstraat. En ontdek jij wat kiespijn te maken heeft met het Zoetermeerse verzet in de Tweede Wereldoorlog.

We brengen met elkaar oorlogsverhalen uit Zoetermeer tot leven, op de locatie zelf! Aansluitend aan de plechtigheid op 4 mei speel jij deze once-in-a-lifetime voorstelling in de Dorpsstraat, terwijl het publiek langsloopt. Een bijzondere manier om oorlogsverhalen 75 jaar na dato in het hier en nu te plaatsen, jullie voorstelling zal in de harten en geheugens van de toeschouwers gegrift staan. En to be honest, dat verdienen deze verhalen ook. Zoals het verhaal over de tandartsenpraktijk in de Dorpsstraat, waar onder het mom van hevige kiespijn stiekem informatie werd uitgewisseld door het verzet.

Wat ga je doen?

Onder regie en begeleiding van twee ervaren en gepassioneerde theatermakers, Derske Naafs en Ellen Bavinck, ga je aan de slag. Je spreekt met de hoofdpersonen zelf, de mensen die jong waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Wat weten zij nog te vertellen over het Zoetermeer van tussen 1940 en 1945? Zij delen verhalen die je misschien soms met afschuw, maar ook met trots en warmte zullen vervullen. De verhalen worden vervolgens vertaald in een voorstelling op locatie, die je zelf gaat spelen. De voorstelling maakt onderdeel uit van tientallen Theater na de Dam-voorstellingen in Nederland die op eenzelfde manier zijn gemaakt.

Wanneer?

We repeteren in de meivakantie. Volgens ons is dit een van de tofste manieren om deze vakantie door te brengen ;)

26 maart 19.00 - 21.00 uur (kennismaken)
28 maart 13.00 - 17.00 uur (interviews, verhalen ophalen)

11 april 13.00 - 17.00 uur
25 april 10.00 - 16.00 uur
29 april 10.00 - 16.00 uur
30 april 10.00 - 16.00 uur

1 mei 10.00 - 16.00 uur
3 mei 14.00 - 19.00 uur (laatste repetitie & generale)
4 mei ongeveer 20.30 uur voorstelling (aansluitend aan de plechtigheid in het Wilhelminapark)

Zoetermeerse schoolklas tijdens de Tweede Wereldoorlog

Zoetermeerse schoolklas tijdens de Tweede Wereldoorlog

Wie?

Jonge spelers met een passie voor theater, zoals jij! Nodig gerust mensen uit die dit ook niet mogen missen. Maar doe dat snel, want vol = vol.

Kosten voor deze onvergetelijke ervaring?

€ 75,-

Waar kan je je aanmelden of meer informatie krijgen?

Stuur een mail naar Ellen Bavinck: ebavinck@ckc-zoetermeer.nl 
Vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres.

Black background overlay

Je aanmelding wordt verwerkt,
een moment geduld a.u.b.