Wij zoeken ZZP docenten die het leuk vinden om technieklessen te verzorgen voor het basisonderwijs. Ben jij dit of ken je iemand? Laat het weten!

CKC & partners heeft in het schooljaar 2016-2017 een pilot ondernomen met het aanbieden van technieklessen aan basisscholen. Afgelopen seizoen is er bijvoorbeeld met veel plezier gewerkt aan het bouwen van een kettingreactie waarbij kinderen de basisprincipes van energieoverdracht meekrijgen en tegelijkertijd creatief samenwerken. De filosofie achter het aanbieden van technieklessen door het Centrum voor Kunst en Cultuur is dat kunst en techniek in elkaars verlengde liggen. Daarnaast komt er op de scholen (weer) meer aandacht voor techniek, als gevolg van het TechniekPact 2020. Naar aanleiding van deze ontwikkelingen wil het CKC de rol die zij heeft als kunstaanbieder aan o.a. basisscholen, structureel gaan uitbreiden met technieklessen. Hiervoor zijn wij op zoek naar Freelance Docenten.

Wat zoeken wij?
De Freelance Docent Techniek zal lessen verzorgen aan de 45 basisscholen in Zoetermeer uit het CKC aanbod voor Cultuur op School. Voor komend seizoen is dat ‘Reverse Engineering’ (groep 8), ‘Marsmannetjes van klei en LED’ (groep 3-6) en ‘Papiertechniek’ (groep 5-6). 

Daarnaast is er ruimte om eigen lessen(series) op te stellen en aan te bieden aan de scholen. Een technische en/of een pedagogische achtergrond is een pré. We vinden het belangrijk dat je een intrinsieke interesse in techniek hebt en dit kan overbrengen aan kinderen. Verder heb je aantoonbare ervaring in het onderwijs. 

Hoe worden de lessen aangeboden?
De lessen worden door het CKC aan de scholen aangeboden via de brochure van het Kant & Klaar programma en via de website cultuuropschool.nl. De scholen kunnen zich vervolgens inschrijven op de lessen op momenten die de docent aangeeft beschikbaar te zijn. Dit zal altijd onder schooltijd zijn.

Reageren
Zie jij het zitten om techniekonderwijs een nieuwe impuls te geven en kinderen hiermee in aanraking te laten komen? Vertel ons dan op welke manier je dat zou doen en welke ideeën jij hebt voor techniekonderwijs. Je mag je motivatie en CV mailen aan Carla Schippers, personeelszaken: cschippers@ckc-zoetermeer.nl

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Piem Wirtz, manager Digital Art Lab (06-22759785).

Reageren op deze advertentie kan t/m 30 juni.

Black background overlay

Je aanmelding is succesvol verstuurd.
Je ontvangt nog een bevestiging per e-mail.